TORNAR

La història del Timbaler del Bruc arriba a la gran pantalla

El productor es va inspirar en veure les muntanyes de Montserrat, vertaderes protagonistes del film

cultura
Divendres, 17 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A partir del 22 de desembre la llegenda del Timbaler del Bruc es podrà veure a les pantalles de cinema a través de la pel·lícula dirigida per Daniel Benmayor i produïda per Ikiru Films. 'Bruc' narra la cacera imparable que va començar l'exèrcit francès de Napoleó després de la seva desfeta a la Batalla del Bruc, el 1808, i  se centra en la història de l'heroi, un carboner que amb l'ajuda de les muntanyes de Montserrat lluita per a la seva supervivència i per venjar la seva família

Un frame de la pel·lícula

Les muntanyes de Montserrat, el municipi del Bruc i el monument en honor al timbaler que acull el municipi anoienc van inspirar el productor Jordi Gasull per iniciar una aventura que després de vuit setmanes de rodatge i una llarga post-producció es preestrenarà el proper dilluns a Manresa, i es podrà veure a partir de dimecres als cinemes de Catalunya.

La història d'un heroi

Explica la llegenda que el 1808, en plena Guerra del Francès, un jove carboner va aconseguir vèncer les tropes de l'imparable Napoléo amb l'única ajuda d'un timbal i l'eco de les muntanyes de Montserrat. On acaba la història popular, Gasull va endevinar-hi l'inici d'una aventura apassionant: Com va reaccionar Napoleó davant de la greu derrota francesa, què li esperava al jove que havia acabat amb el seu exèrcit? Aquesta és la història de 'Bruc' una pel·lícula que aposta per l'acció i la tensió, com explica Benmayor: 'M’interessava explorar com un noi normal es veia obligat a lluitar per la seva supervivència, no només narrar un episodi històric de fets i batalles'.

Bruc es converteix en un símbol de llibertat i d’esperança pel seu país, un país que veu en ell l’heroi que va aconseguir allò que mai ningú havia aconseguit: derrotar l’exèrcit invencible de Napoleó Bonaparte.

Localitzacions que s'escapen de la realitat

Les muntanyes de Montserrat es converteixen en les vertaderes protagonistes del film, són un personatge que transcendeix més enllà que la resta, però els productors van buscar altres indrets catalans a l'hora de localitzar. D'aquesta manera, per representar Montserrat es va trobar l'arquitectura gòtica del Monestir de Santes Creus; l'escenari de la batalla es va rodar al Parc Natural dels Ports d’Arnes, a les terres de Lleida, i el poble del Bruc es va localitzar a la població de Mura (Bages). Ara bé, les espectaculars coves de la batalla final són les coves de Salnitre de Collbató, en un dels vessants de Montserrat.

Repartiment excepcional

El film compta amb un càsting de luxe: Juan José Ballesta serà el protagonista amb el paper de Bruc, però cal tenir en compte Astrid Bergès-Frisbey (Gloria), que acabava de finalitzar 'Un barrage contre le Pacifique' amb Isabelle Huppert i que era a punt de començar el rodatge de la quarta part de 'Pirates del Carib'; Moussa Maaskri (Attab), Nicolas Giraud (Nouaille) i el lluitador professional de kickboxing i K1, el 'bulldog de Normandia' Jérôme Le Banner com a Baraton. En darrer lloc, el català Santi Millán, que ha esdevingut un personatge clau en el paper de 'De la Mata'.


1 Comentaris

J

Joan V.

Igualada

17 de desembre 2010.10:36h

Respondre

Ara només és qüestió d’esperar que també la passin a Igualada.

I si no és molt demanar, també podrien passar Caracremada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.