//Plugins sense CDN ?>
El dissabte 17 de juny tindrà lloc la 7a edició del Vadefoodies, un festival de tendències gastronòmiques que impulsa l'Ajuntament d'Igualada de la mà de l'associació gastronòmica i cultural Vadefoodies.
Com a principals tendències, aquest any s'apostarà per la cuina del foc, la cuina dels llegums i la cervesa artesana de la comarca de l'Anoia. "L' objectiu del festival d'aquest any, doncs, és el de sensibilitzar sobre l'aposta per una cuina de proximitat i donar a conèixer la gran varietat de cerveses que s'elaboren a la comarca de l'Anoia".
El menjar que s'oferirà durant el festival estarà cuinat amb tècniques de foc i brasa, amb l'objectiu de recuperar aquesta forma més primigènia i senzilla de cuinar. Joan Fontanella, membre de Vadefoodies, ha posat de manifest que la cuina de foc i brasa "està tornant a ser una tendència, hem deixat la cuina amb hidrogen, futurista, per tornar a l'essència, al foc i a la cuina de sempre".
A més, es comptarà amb les mans de les mestres calderers de Montmaneu per cuinar llegums de l'Anoia i amb la sessió de la Fornera de Biosca, que ensenyarà com elaborar el pa amb forn de llenya i oferirà un tast d'una selecció dels seus pans i coques salades i dolces. L'Escorxador acollirà també el 2n esmorzar de forquilla que organitza l'entitat i el Beermut musical amb les 8 cerveses anoienques que participen de la mostra.
Marc Castells, alcalde d'Igualada, ha agraït la tasca realitzada per l'entitat i sobretot el fet que "aquest any apostin per la tradició, per la cuina que es fa a poc a poc, amb temps i paciència i el producte de proximitat de l'Anoia".