TORNAR

Igualada acull la presentació de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya

cultura
Dissabte, 28 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) es presenta a Igualada. Aquest projecte impulsat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, té per objectius fomentar la recerca, la documentació, la difusió i la restitució del patrimoni etnològic català. L’Auditori del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/ Dr. Mercader, s/n), de 9.30 a 13.30 h del matí acollirà l'acte.

Gegants de la ciutat a la Festa Major. Arxiu Municipal d’Igualada. Foto d’Antoni Tomàs (24 d’agost de 1914)

Aquest és un circuit liderat pels investigadors i les entitats que treballen en aquests àmbits i pretén que els resultats aconseguits acabin revertint en la comunitat i en el ciutadà com a destinatari i alhora com a protagonista i creador d’un patrimoni cultural viu, canviant i dinàmic, que es fa i es transforma en el dia a dia de tota la col•lectivitat. L’Inventari vol, en aquest sentit, mantenir-se obert i en contacte permanent amb la societat.

Des de 2005 compta amb la col•laboració dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals coordinats a través de l’Institut Ramon Muntaner. En aquesta ocasió, entrarem en el detall de què és una Zona d'Interès Etnològic (una de les categories en què es classifiquen els Béns Culturals d'Interès Nacional), i en el Centre de Documentació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Programa

9.30 h Recollida de documentació.

10.00 h Inauguració.

10.15 h Presentació de l’IPEC, a càrrec de Roger Costa, Rafel Folch i Manel Català

- Què és l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya

- Les Zones d’Interès Etnològic

- L’Observatori per a la Recerca Etnològica a Catalunya

- El Centre de Documentació del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya

- La línia editorial.

11.30 h Esmorzar.

12.00 h Torn de preguntes.

12.30 h Presentació de projectes:

"Presentació del Grup d'Educació Mediambiental i les seves recerques sobre patrimoni etnològic", a càrrec de Joan Caballé (Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada) "Vestigis sobre activitats humanes poc conegudes a l'Anoia", a càrrec de Jaume Farrés (Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada)

13.30 h Cloenda.

Organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i Institut Ramon Muntaner, també hi col•laboren l'Ajuntament d'Igualada, Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.