//Plugins sense CDN ?>
La festa dels Reis d’Igualada és considerada la més antiga de Catalunya i des dels seus inicis s’organitza d’una manera pràcticament ininterrompuda. Segons les publicacions periòdiques de l’època, se celebra, com a mínim, des de 1895. Allò que fa que la Cavalcada de Reis d’Igualada sigui una festa especial, no és només la seva antiguitat, sinó el fet que comprèn tot un cicle (des de l’arribada del missatger dels reis, fins al repartiment de regals) i que implica a la societat civil en la seva organització i el seu seguiment.
Amb aquests arguments, Igualada ha decidit, per unanimitat al ple municipal, inciar el procés per demanar el reconeixement de la Festa dels Reis de la ciutat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, l’Organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura.
El primer pas serà traslladar aquesta voluntat a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, ha d’arribar a mans del ministeri de Cultura, que és qui oficialitza les candidatures a la UNESCO. L'alcalde Marc Castells, assegura que 'serà un procés llarg i difícil, però confiem que la singularitat d’aquesta festa tan especial acabi rebent el reconeixement que indubtablement mereix'. Per Castells 'aconseguir un reconeixement com aquest projectaria internacionalment una celebració sense igual, i a la vegada projectaria el conjunt d’Igualada'.
L’organització de la festa ha recaigut sempre en una entitat de caràcter col·lectiu, sense ànim de lucre, i en els darrers anys s’ha formalitzat en una fundació privada, la fundació Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada. Entre altres reconeixements, la Festa de Reis va rebre la medalla de la ciutat al mèrit cultural l’any 1965, i l’any 2010 la festa dels reis d’Igualada va ser declarada Festa Popular d’Interès Cultural per Generalitat de Catalunya. Actualment, opta a la Creu de Sant Jordi.
Sobrat? potser sí, tu; és que el patrimoni de la humanitat a Tarragona vessa, perquè tot el conjunt romà ho és des de fa anys.
Us convido doncs, estimat Ramon, a tallar-vos les ungles de la ira... Llegir més i l’envegeta igualadina i a passejar per les nostres muralles, l’amfiteatre, el museu, el pretori, les voltes del circ...tot restauradet en la mesura del possible. La catedral per cert, està preciosa.
Si voleu caminar, com que m’he informat, recupereu les carrosses que la comissió dels reis d’Igualada es va vendre fa poc a una vila propera. No em parleu de patrimoni si us veneu la vaixella, xeic.
Tampoc us contestaré més, senyor F, més val que parleu amb els vostres polítics.
Aquí en Ballesteros té els seus defectes, però això ho té una mica més clar.
Teclero, em sembla que vas una mica de sobrat, a mi m’està molt be que els de Tarragona aneu fent els deures, però tu que saps el que estan fent des de l’ajuntament i la Comissió... Llegir més Organitzadora. A veure si al final encara tindràs una sorpresa.
Per altre banda, tal com tu dius, Berga, Elx, Algemesí, Alcoi i Sevilla ja ho tenen, però suposo que un moment o altre devien començar a caminar. A lo millor fins i tot en el seu moment es varen trobar algun ”Teclero” que els hi va dir el mateix que ara tu ens dius a nosaltres
Qu’algun historiador ens confirmi si la data de 1.895 es correcta.
”que implica a la societat civil en la seva organització”. Discrepo...
En Pere (malgrat que no són 2 nivells sinó 3, popular, tradicional i patrimonial) s’ha explicat, a grans trets, força bé.
Aneu dormint i aneu fent el ronso.
Mentrestant, a Tarragona anirem... Llegir més fent els deures. Berga ja els féu, i Elx, i Algemesí, i Alcoi, i Sevilla...
Altra vegada, bon cop de cap, igualadins!
Realment, bastant il·lús aquest Ajuntament no? No saben que el procès consisteix en que cada estat proposa unes candidatures.. Si aquesta festa no té ni la catalogació de Festa patrimonial ( que... Llegir més la dóna la Generalitat), ni tampoc té el 2n nivell, doncs té el més baix possible dins de les catalogacions. De veritat pensen que els proposaran com a festa per ser declarada Patrimoni immaterial de la UNESCO?
Uns que no sembla que sàpiguen què és i què comporta una declaració patrimonial de la UNESCO.
Aneu fins, senyors...i bon cop de cap.
Ramon F.
Igualada
1 de febrer 2013.19:34h
Noi, teclero, que vols que et digui, podeu tenir molta historia i ningú us la discuteix, però també heu d’entendre que els demés també tenim dret a viure i que a part de Tarragona que es molt... Llegir més maca i te molta història, també hi ha altres coses al mon.
Lo de les carrosses que vols que et digui, les coses de tan en tan s’han d’anar renovant i no crec que sigui una bona opció guardar les velles per si de cas. Si a algú els hi fa un bon servei i a lo millor fins i tot en varen pagar alguna cosa dons millor i tots contents.
Per acabar i tampoc crec que valgui la pena contestar més, a Igualada, les ungles com que som polits, les acostumem a portar sempre tallades, o sigui que tot això de la ira i l’envejeta no hi cap