//Plugins sense CDN ?>
Els nous formats i alternatives que sorgeixen amb la caiguda de les subvencions o patrocinis, l’esperit vocacional, el nombre de ciutadans atrets per la cultura i la gran oferta d’actes, la col·laboració entre entitats o les sinèrgies público-privades van ser temes que van tractar-s’hi. Una de les conclusions principals que en va sortir, també, és que “a Igualada hi ha crisi econòmica però no cultural”.
La intervenció inicial, de 15 minuts, i que va servir per introduir el debat, va anar a càrrec del periodista cultural de TV3 i director i presentador del programa “Ànima” del Canal 33, Toni Puntí. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Puntí va destacar els nous formats que sorgeixen arreu del país: “desinstitucionalitzar la cultura, reduir les subvencions, ha fet que sorgeixin noves maneres d’expressar-se” i va afegir que “això no pararà mai, sóc molt optimista”. També va apuntar que “la cultura és indústria i s’ha de protegir perquè en depenen molts llocs de treball, però alhora no es pot analitzar només des d’un punt de vista de rendibilitat econòmica”.
El públic va participar del debat juntament amb altres convidats per analitzar el tema en clau igualadina. Hi va haver una primera part més pessimista en la qual es va posar de relleu que la cultura sempre ha estat en crisi perquè és deficitària, de que cal divulgar-la més i fer-la més popular per arribar a determinats barris de la ciutat, o de la poca mobilització que hi ha hagut davant de tancaments com el dels cinemes. Després es va passar a una part més optimista on es va posar de relleu el munt d’actes culturals que s’organitzen a Igualada i la nombrosa oferta que hi ha cada setmana i el fet que molta gent, des del voluntarisme, s’arremangui per poder programar cultura a la ciutat. També es va parlar del valor de la il·lusió que es demostra amb noves iniciatives, espais i festivals que han sorgit els darrers anys des de diverses entitats d’Igualada. Des del públic també es afirmar que la cultura és una necessitat i es va llençar la idea de fer una gran associació, com un clúster, de la cultura de la ciutat.
D’altra banda, a l’inici de l’acte, l’equip de DdD i l’Ateneu Igualadí, van voler tenir un record per a tres persones vinculades amb la cultura d’Igualada que ens han deixat les darreres setmanes com són Lluís Verdés, Santi Carbonell i Josefina Rigolfas. Dimarts de Diàlegs vol agraïr, una vegada més, la participació del públic per haver enriquit el debat i en les següents setmanes s’anunciarà el dia i tema del debat-tertúlia del proper mes.