//Plugins sense CDN ?>
Del 5 al 14 d'octubre Igualada esdevindrà la ciutat de la fotografia amb la celebració del FineArt. Es tracta d'un festival que té per objectiu promoure la fotografia, situar la ciutat com un referent en els circuits fotogràfics, i oferir als joves la possibilitat de relacionar-se i d'exposar més enllà de les escoles.
El director, Ramon Mascaró, afirma que el FineArt neix amb molta força i la voluntat és que 'amb els anys volem que es consolidi internacionalment'.
En aquesta primera edició es comptarà amb les obres, cedides gratuïtament, d'una trentena de fotògrafs professionals provinents de tot l'Estats Espanyol, i reconeguts a nivell internacional. Fotògrafs com Toni Catany, Albert Puntí, Xavier Miserachs, Miquel Abat, Roger Velàzquez, Ivana Larrosa, Pep Escoda, Jose Maria Mellado, Raul Villalva, Flo Tucci, Raimon Moreno, Frederic Garrido, entre altres.
A més dels fotògrafs professionals, FineArt també comptarà amb mostres fotogràfiques de Museus i Arxius, i amb exposicions dels alumnes de l'escoles de Disseny i Fotografia del país.
Vint sales d'exposicions efímeres
Les fotografies de tots els artistes es podran veure durant el FineArt en una vintena de sales d'exposicions efímeres repartides per Igualada. Algunes sales seran les habituals, com la sala d'exposicions municipal, el museu... però d'altres es crearan per l'ocasió com locals comercials, antigues adoberies, la rectoria de Santa Maria, el mercat de la Masuca, entre altres.
Pel que fa a les exposicions, seràn molt variades, des de mostres històriques, passant per més actuals, fins a exposicions de fotoperiodisme.
Activitats paral·leles
A més de la exposicions, FineArt també programarà un seguit d'activitats culturals com xerrades i col·loquis professionals, tallers per ampliar coneixements sobre noves tècniques, visites guiades per les escoles, projeccions audiovisuals, un mercat de fotografia, i el concurs Enfoc, entre altres.
FineArt està organitzat per l'Ajuntament d'Igualada i l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada (AFI), una associació que des de 1929 contribueix a l'activitat artística a al ciutat.
Dons Maria,aixo es el que cal,gen com tu que vulgui treballar,per que molts dels que veus al carrer tan sols volen ,subvencions i ajudes per seguir de festa.
malauradament crec que si vols treballar ... Llegir més ”legalment” i no a la economia sumergida que deu estar al 40% a Igualada,tindràs que anar a buscar feina a un altre lloc ,per que aqui res de res.
Salut i sort
Tot això està molt bé. I el EBF, i el Rec, l’Anolia, ... Però la gent volem treballar. Per quan noves empreses? Fa alguna cosa el nostre ajuntament per aquest tema? Els carrers són plens de... Llegir més gent totes les hores del dia quan anys enrere no era així. Només veiem les avies anant a comprar. No podem està tot el dia de festa. Volem treballar.
sempre igualada , igualadafineArt, sumem, sempre
Toni
IGD
12 de juliol 2012.19:04h
Benvolguda Maria, el ajuntament anterior i el actual (que no ho canvia) té uns dels IBIs industrials més cars de Catalunya. Tanmateix Catalunya ha esdevingut un lloc carissim per a montar una... Llegir més industria. Obviament els Ajuntaments no han de crear empreses ja que no es el seu mandat. Si que poden, es crear un ”clima” amable per arrancar negocis, donar facilitats i ser menys rigorós amb tanta ordenança i normativa que tantes vegades posa pals a les rodes.
No estic d´acord amb en Ramon, sempre hi han possibilitats de crear llocs de treball, inclús a Igualada. El problema una altra vegada es el munt de maldecaps i despeses , sovint absurdes que comporta posar en marxa un negoci. Ja seria hora que en el nostre païs es valores més el voler treballar que no pas donar-li cop de garrot als que volen crear riquesa. Un dia ho millorarem tot suposo, quan ”aquells” que ja sabem ho enfonsin tot...