TORNAR
PUBLICITAT

Igualada torna a homenatjar el Sant Crist

El temps deixa que la processó se celebri amb total normalitat

cultura
Dimecres, 27 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Setmana Santa és temps de litúrgies i processons i aquest dimarts ha estat l’hora del Sant Crist d’Igualada que ha sortit en processó pels carrers del centre de la ciutat. Tradició i devoció es troben any rere any per commemorar el fet que el Sant Crist sués sang fa més de 400 anys.

La processó del Sant Crist a la plaça Pius XVII

La processó del Sant Crist al seu pas per la Rambla

A dos quarts de set de la tarda, puntual, va sortir el Sant Crist de la basílica de Santa Maria d’Igualada. Acompanyat per gremis i entitats i amb la solemne música de la banda de l’escola de música de Capellades, el Sant Crist va recórrer els carrers del centre de la ciutat: Plaça de l’Ajuntament, c/ de l’Argent, plaça de la Creu, i la Rambla fins arribar a la Plaça Pius XVII.

Els igualadins van acompanyar el seguici fins al final on el grup Bitrac dansa van atreure l’atenció de tot el públic, més jove que el de la resta de la processó, amb el ball de la Moixiganga. El temps va signar la treva amb el Sant Crist d’Igualada, i la pluja no va fer acte de presència fins que tots els assistents van ser dins la basílica.

Plena de gom a gom, la basílica de Santa Maria va tornar a rebre el Sant Crist, que després de ser adorat per desenes d’igualadins, tornarà al seu lloc fins l’any vinent

Podeu veure imatges de la processó aquí


11 Comentaris

v

vilarrubias

IGD

28 d'abril 2011.12:48h

Respondre

Déu n’hi do....tot plegat...

Igualada és espectacular...el Pius XVII (o CCLXXXIIè, no ve d’aquí), les ganes de certa joventut de contemplar amb fruïció -i des de la distància burlesca-... Llegir més l’agonia d’una commemoració que hauria de ser una de les puntes del nostre calendari festiu, el tancament de mires de certs elements pesants que s’enroquen amb el control, el caràcter luctuós i de passió que ha tornat a prendre la processó quan hauria de prendre un caire plenament pasqual i d’alegria, els que manen (déu n’hi do com se’n desentenen i potser encara és millor així)...

...realment, Mossèn Cinto Verdaguer tenia raó:

”Mira’l, és ton espòs, esposa ingrata;
més que la creu ta ingratitut lo mata”


Jo només puc dir que mentre pugui ser a Igualada el dimarts de Pasqua, hi seré. Però l’autèntic miracle no és la suor de sang, sinó que la festa encara es celebri. Sort dels gremis i entitats que hi porten les banderes i de la fe (o ganes, si ho preferiu) de molta gent que intenta aportar el seu gra de sorra personal...de quants anys parlem? de 5? de 10?

...i quina tristor que sento...

M

Montserrat

28 d'abril 2011.12:18h

Respondre

Doncs si us sembla tan carca, en comptes de criticar, més val que la ignoreu.

j

jab

Igualada

28 d'abril 2011.11:42h

Respondre

Com passa normalment a tota reu, sempre hi ha algú que surt pixant fora de la tassa, oi Pau?

P

Pau

27 d'abril 2011.21:44h

Respondre

En canvi la fiesta/procesión del Barrio de Fátima és més pijo-guai, deu ser per això que mai hi falta algun membre de l’equip d’Aymamí.

i

igualadina

27 d'abril 2011.19:38h

Respondre

Doncs aquesta es la celebració que volen els priors. Que hi farem. la processó cada vegada més curta, i el sermó del Sr. bisbe cada vegada més ”carca”. D’aquesta manera no caldrà matar la... Llegir més festa, ja anirà morint sola.

P

Paco

Igualada

27 d'abril 2011.19:06h

Respondre

és evident que la festa tal com està ara té un futur limitat. Tant be bò la gent jove agafi el tren i pugui renovar la festa.

R

Ricard

Igualada

27 d'abril 2011.18:07h

Respondre

Ahir vaig assistir en aquest acte així com en l’ofici del matí, doncs em sembla correcte assistir-hi tot i que no crec que aquesta festa celebrada com es fa sigui correcta. L’ofici del matí va... Llegir més ser avorrit com sempre que ve el bisbe amb el seus sermons eterns, però després el cant dels goigs i la posterior i molt bonica actuació dels bastoners i els cercolets em va alegrar l’acte. Ara bé, la processó va ser horrorosa al meu entendre, és extremadament ”carca”, s’hauria de buscar una solució per a poder modificar-la i donar-li un sentit més. Havent vist processons com la de Sant Fèlix de Vilafranca i d’altres llocs, crec que seria un gran què poder fer això amb el Sant Crist, i incloure-hi aquests balls i el què calgui. No pot ser que aquesta festa mori per aquest sentit tan de dolor, per favor, que ja no és divendres sant quan es celebra! Cal donar un tomb a la festa, sinó d’aquí a 15 anys hi haurà la meitat de gent que hi ha ara. Fem que sigui una festa de veritat, cullins que no ho tenen a gaires ciutats una història com aquesta, que no és un fet per penedir-se’n, gaudim-lo i celebrem-lo com pertoca!

j

jab

Igualada

27 d'abril 2011.17:26h

Respondre

La mitjana d’edat entre els assistents es de ... Efectivament, es una festa, tradició o com vulgueu dir-li, totalment morta. Tan sols es temps que aixi sigui

i

igualadí

27 d'abril 2011.15:40h

Respondre

Quins privilegis i a qui s’exclou, Carles ? Parlar des de la ignorància no és massa gratificant.

R

Roger

Igualada

27 d'abril 2011.11:51h

Respondre

Certament una festa així pot generar polèmica i diversitat d’opinions. Però això de que es confón ”tradició amb exclosió” no veig a què ve ni quin fonament té...

C

Carles

Igualada

27 d'abril 2011.11:12h

Respondre

Sort que cada vegada hi ha menys gent en aquesta festa. És la Igualada més carca. En aquesta ciutat encara confonem tradició amb exclosió. Prou de privilegis per als de sempre.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.