//Plugins sense CDN ?>
Moltes han estat les facetes de l'igualadí Ramon Torra. La Biblioteca Central n'explora una, l'aeromodelisme, una de les moltes passions del conegut propietari del Forn Torra que enguany compleix 70 anys.
Forner, informàtic i aeromodelista autodidacta... tot això ha estat Ramon Torra (Igualada, 1947). Ara, ha fet el donatiu les seves memòries relacionades amb el món de l'aeromodelisme a la Biblioteca Central d'Igualada. Aquestes memòries, publicades per capítols a la revista d'aeromodelisme nacional 'Aerotec', parlen d'un món fascinant que a Igualada va comptar amb un bon nombre d'adeptes aglutinats al Club Aeromodelista d'Igualada.
L'entitat va néixer de la mà d'homes cm Magí Vivó, Jaume Valldaura., Josep M. Rota, Antoni Gispert, Francesc Copoví, Jaume Majoral i Jaume Carbonell, a més de Ramon Torra. Durant més de 40 anys aquest igualadí es va dedicar a dissenyar i construir tot tipus de models, motors i components. Torra, fill de forners i informàtic de professió, té entre els seus mèrits la construcció de l'aeromodel més gran de l'estat espanyol, el Súper Maxi, l'any 1976; i la Pitts Torra, un model acrobàtic a escala 1/2.
L'autor del donatiu, a part de les seves fites en aquest camp també va destacar com a gran ciclista (va ser campió d'Espanya de velocitat en pista i pre-seleccionat per als Jocs Olímpics de Munich el 1972) i per ser el creador d'un software informàtic, Glucosa Controls, per controlar les dosis diàries d'insulina dels diabètics, malaltia que ell pateix des dels anys 90.
El donatiu comprèn els números de la revista especialitzada 'Aerotec', en què va estar col·laborant periòdicament amb la secció «Aeromodelismo vintage» i altres articles que va publicar a la revista 'RC Model'. Aquest volum de memòries es catalogarà i passarà a formar part de la Col·lecció local de la Biblioteca, amb exemplars disponibles per al préstec. Concretament, aquest tipus de documents passen a enriquir l'arxiu de la Biblioteca de la Memòria, que ja compta amb més d'un centenar de documents cedits per igualadins i anoiencs, entre cartes, dietaris, manuscrits, etc.
Hola amic Ramon; ja he vist i llegit els correus que m’has enviat sobre aeromodelisme amb compeonat per l’estat Espanyol, que m’han entusiasmat. Celebro que hagis decidit cedir la teva obra a... Llegir més la Biblioteca Central D’Igualada , on has viscut sempre i has lograt els millors éxits tan personals com profesionals. Una abraçada i 3espero que continuin les teves investigacion
Josep Maria i Maria Teres
Igualada-Cervera
Felicitats al Ramón per aquesta bona iniciativa, recordo els començaments del club en que ens pasabem els diumenges al mati fent volar els primers avions, lluitant per fer-los aguantar al màxim de... Llegir més temps a l’aire i anar superant-nos dia a dia, fins arrivar a tenir campions com tu.
També recordo que amb molta il.lusió varem cel.lebrar als pocs anys del neixament del club, el majestuós festival aeri que va omplir de gom a gom el Estadi Atletic en que van participar per primera vegada a Igualada els Helicòpters, un expectacle que va fascinar al públic i que jo personalment com a President i Fundador del club vaig rebre la felicitació de membres del consistori per el éxit de l’event.
Joan Basas Riba
Isidre Escala
Igualada
22 de gener 2018.11:14h
Ramon la teva conversa dels ultims dies ja em vàren sorprende, in sito amb la teva obra a la vista, el teu taller, les bicicletes penjades,els avions, els arxius ... tota la teva feina que ara la... Llegir més veus amb enyor i és normal, és tota una vida d´anhels treballs esforços i exits, si exits no cal que siguis humil. Má legro que ho hagis fet public a la biblioteca, no cal que segueixi anònim el teu esforç. Una abraçada.
Isidre Escala