//Plugins sense CDN ?>
Després d'un minuciós treball de documentació i també en l'apartat tècnic, a l'església de Santa Coloma d'Andorra es poden contemplar en projecció les pintures romàniques originals. Un treball molt similar al fet a Sant Climent de Taüll i que de nou porta la firma de l'estudi igualadí Burzón&Comenge.
Una feina executada fa vuit segles pel Mestre de Santa Coloma, a l'església romànica del mateix nom a Andorra, i que ara es pot tornar a veure amb un videomapatge de la mà dels igualadins Albert Burzón i Ester Comenge. L'estudi en el que treballen ells dos ja va fer, fa uns anys, la primera experiència d'un mapping permanent, a Sant Climent de Taüll, també amb pintures romàniques. Ara, amb aquell bagatge, han repetit l'experiència a Andorra. Un vídeo de sis minuts que es pot veure de manera gratuïta fins a final d'aquest mes.
Part de les pintures originals s'exposaran en un espai proper l'any vinent. El 'mapping' dels igualadins hi és per quedar-se. En aquest cas, segons Ester Comenge, "hi ha una diferència amb el que vam fer a Sant Climent de Taüll. L'absis, és a dir, l'espai de projecció, és més petit. Per a l'espectador que sigui allí, serà una experiència més immersiva". Per contra, si hi ha molta assistència, des de fora l'absis "serà més complicat veure l'essència del mapping". Cinc dels sis projectors dels que consta el mapping, de fet, estan situats a l'absis.
El precedent de Taüll "ha fet que tinguéssim una pauta per elaborar el mapping en una superfície de semiesfera, però cada espai requereix també un treball específic i solucions pròpies". El procés a Santa Coloma ha estat d'un any i mig, "perquè el procés de licitació és força llarg, però en el mateix concurs ja s'estipulen molts aspectes de com serà el mapping".
A Taüll "era una experiència pionera i sovintejava la freqüència prova-error en el que fèiem. A Santa Coloma, anàvem més sobre segur. Ara ho fem amb molta més agilitat". El mapping reconstrueix el procés que aquell mestre romànic va seguir per pintar els frescos. Un portal del temps per mirar cap enrere,