//Plugins sense CDN ?>
La companyia basca Kulunka ha dut aquest espectacle per més de vint països en menys de quatre anys, amb gran acollida de crítica i públic. Una tendra i tràgica reflexió sobre l'Alzheimer basada en una història real.
Kulunka és una jove companyia basca, creada el 2008, que ha portat el meravellós espectacle 'André i Dorine', carregat d'humor y emoció, per més de vint països en menys de quatre anys. És una proposta sincera i emotiva sobre dos entranyables avis, que reflexiona sobre l'Alzheimer, una malaltia que avui dia afecta més de 650.000 persones a tot l'Estat. Tot i que no s'hi pronuncia una sola paraula, l'obra és tot l'oposat a muda o inexpressiva i les màscares imposen la seva poesia visual. Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer, l'obra arribarà a Igualada el diumenge, 20 de setembre, a les 7, al Teatre Municipal l'Ateneu.
André és un escriptor consagrat i Dorine és violoncel·lista. Després de molts anys de convivència, un cop arriben a la tercera edat, la màquina d'escriure i el violoncel es converteixen en el seu refugi de solitud. Però la irrupció de l'Alzheimer a les seves vides els obligarà a refer els ponts i a fer un viatge a través dels records per saber qui han estat, per no oblidar qui són i continuar estimant. Com diu l'actor i productor, José Dault, l'obra "és una muntanya russa d'emocions amb drama i comèdia, sobre un matrimoni que en la seva vellesa ha de reconstruir la seva vida i la seva relació per la malaltia".
L'acompanyen l'actriu Garbiñe Insausti, que també ha fet les màscares, i l'actor Edu Cárcamo. Ells tres interpreten una quinzena de personatges sota la direcció d'Iñaki Rikarte. L'obra s'inspira en la història d'amor entre el filòsof André Gortz i la seva dona Dorine que, ja octogenaris, es van suïcidar el 2007. És un excel·lent treball de màscares i de gest que esdevé una veritable coreografia. Aquesta història d'amor, lluita i superació està recomanada per la Fundació Pasqual Maragall i l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona. L'espectacle, que ha rebut el premi del públic i a la millor dramatúrgia al Festival de Birgmingham i el premi al millor espectacle estranger al Festival de L'Havana, forma part del programa estatal d'arts escèniques Platea del Ministeri de Cultura. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d'Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dissabte de 7 a 9 i dissabtes i diumenges d'11 a 2. També a www.ticketea.com i, des de dues hores abans de la funció a les taquilles del mateix teatre, al Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 15 i 12 euros.