TORNAR

S'inaugura l'exposició 'Novak, disseny, moda. Igualada 1963-2003'

Diumenge, jornada de portes obertes al Museu de la Pell

cultura
Divendres, 1 octubre 2010. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia organitza una nova exposició temporal. En aquest cas és 'Novak, disseny, moda. Igualada 1963-2003', que presenta una selecció de les confeccions més celebrades, esbossos, patrons i catàlegs d’una de les indústries en punt més innovadores d’Igualada en les darreres dècades del segle XX.

Novak, a Igualada, sempre ha estat una marca de gènere de punt. Una empresa familiar que al llarg de més de quaranta anys va fabricar peces de punt per a senyores en una ciutat que vivia del punt, i de la pell, i que sabia reconèixer el valor de les peces ben fetes.

Nascuda en els anys d’una lenta recuperació econòmica del país, no s’hauria mantingut sense la dedicació constant, hora rere hora, dia rere dia, que demana una fàbrica. La generació dels seus fundadors, Miquel Santacana i Henar Velázquez, ha estat la que va fer possible el miracle de construir la prosperitat amb què va anar creixent la ciutat.

Inspiració, treball ben fet i moda van donar una identitat pròpia a una marca que es va estendre més enllà de les fronteres i va aconseguir la identificació de ser de 'la Novak', el reconeixement popular que l’exposició pretén compartir. La mostra s'inaugurarà aquest dissabte, 2 d'octubre, a les 20.00 h. L'exposició es podrà veure fins el proper 24 d'octubre.

Portes obertes

D'altra banda, com cada primer diumenge de mes el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia celebra una jornada de portes obertes amb les explicacions de les diferents sales. A un centenar de metres del Museu, a l’antiga adoberia de 'Cal Granotes' la visita guiada transportarà els visitants a l’origen de la realitat adobera d’Igualada des dels seus inicis, documentats l’any 1340, on apareix la paraula tany i us explicarà l’antic procés d’adobament vegetal des del remull, el calciner, l’alum, la mesa, la colga, fins als acabats de la sola. Al Museu, tres àmbits configuren el recorregut expositiu: La pell en la història i la seva significació cultural en la civilització mediterrània; un univers de pell, que ens acosta a la diversitat dels usos i utilitats d’aquesta matèria; i la industrialització de l’adob.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.