//Plugins sense CDN ?>
L’Associació Indi Gest i el Teatre Lliure hi presenten Ara estem d’acord, estem d’acord, una proposta fresca i divertida que barreja amb ironia el futbol, els mites i les llegendes. La faula de la tortuga i la llebre, el Mite de la Taverna (amb 't') de Plató, l’arribada d’un tal MESSIes, la confrontació entre dos clubs... En definitiva, una esbojarrada història protagonitzada per
Isak Férriz i Jofre Carabén plena de picades d’ullet i múltiples lectures.
Estrenat i representat al Teatre Lliure i a la Sala Beckett, on va fer-hi temporada, 'Ara estem d’acord, estem d’acord' s’atura a Igualada en el marc d’una gira per diferents teatres de Catalunya. L’autor i director de l’espectacle,Jordi Oriol, assegura que 'parlem de futbol, però no hi apareix cap pilota, si més no, no directament'. Oriol veu molts paral·lelismes entre el futbol i la societat actual: en les reaccions de les masses, en la confrontació d'equips, en la necessitat de tenir el poble entretingut, en la figura de l'àrbitrenarrador que és com un Déu que jutja per sobre del bé i del mal... i, diu, 'ho explico tot a mode de conte, amb el mite de Plató transformat en taverna i amb dos clubs: el de les idees i el dels sentits'.
Una crítica subtil al món del futbol
Amb el futbol com a punt de partida, l’autor critica que no hi ha dia en què no en sentim parlar: 'Tots hi estem tan avesats, fins i tot els qui no els agrada, que és una cosa del nostre dia a dia. Això es transforma al nostre pensament: cada cop veiem més normal la confrontació Barça-Madrid, català-castellà, Catalunya-Espanya i ens sentim orgullosos d'un jugador argentí que ha vingut a jugar aquí, cobra una milionada i guanya el Madrid i no, en canvi, de la nostra cultura. 'És absurd que ens sentim units per això', conclou. Això sí, remarca que 'la crítica no és per dir que el futbol és una merda i no hauria d’existir, sinó perquè ens adonem de la situació. Potser el futbol ajuda la gent a unificar-nos sota el mateix sostre, com funcionava abans amb les pàtries, amb el sentir-te formar part d’un país.
Encara que siguis del Girona o l’Igualada, hi ha un Barça que ens uneix i pensem que si guanyem som millors que els altres. La crítica va per qui la vulgui veure. No faré enfadar a ningú, és una comèdia'. L’espectacle s’ha endut els avals de crítica i públic per una delicada posada en escena, un minuciós treball del llenguatge i uns originals arranjaments musicals. En aquest sentit, Jordi Oriol destaca la importància del 'treball en equip' i el fet que l’escenografia, el vestuari, la música, etc. s’ha fet a la vegada que es construïa el text. 'Crec que el que es valora és que hi ha compenetració en el joc de paraules, perquè hi ha un joc escenogràfic i musical fent un compendi de coses que van en la mateixa direcció. No hi ha res per separat', afirma.
Representacions divendres, dissabte i diumenge
L’associació Indi Gest porta 10 anys treballant per arribar al gran públic i ja s’ha fet un forat a la cartellera teatral amb títols com La caiguda d’Amlet (o la caiguda de l’hac) o Prometeu no res.
Les representacions d’Ara estem d’acord, estem d’acord es faran el divendres 11 i dissabte 12 de febrer a les 22h i el diumenge 13 de febrer a les 19h. Les entrades (14 €; 10,50 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805
00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació a www.teatreaurora.cat. És un dels espectacles que l’Institut Municipal de Cultura (IMC) d’Igualada ofereix en abonament.