El procés per rehabilitar el castell de Jorba entra en una nova fase. L'any passat es van desenvolupar les primeres actuacions per consolidar les parts més malmeses.
Amb una inversió d'uns 200.000 euros, l'Ajuntament jorbenc posa en marxa la segona fase de les actuacions del Castell. Els treballs constaran d'accions d'arqueologia i excavacions per recuperar diferents espais i veure les diferents etapes i usos que ha tingut el castell al llarg de la història. I de l'altra, de cara a les visites guiades, també s'estan adequant els espais per poder fer-les més completes, i es podrà visitar el que havia estat la capella. També s'està treballant en la consolidació del mur exterior de la vessant sud i la paret de l'església.
Vista del castell jorbenc, que data del segle X
La fase inicial d'obres, el 2018, va ser de consolidació d'urgència i recuperació de l'accés al castell. Els arranjaments van consistir en la fortificació de les estructures més malmeses i la recuperació de l'accés original, que partia des de l'església parroquial de Sant Pere, així com la construcció d'unes escales d'accés. El castell té la consideració de Bé Cultural d’Interès Nacional, s'eleva al turó del Puig de la Guàrdia i està documentat per primera vegada el 960. Les obres han permès la recuperació de guixos decorats que haurien format part del revestiment i artesanats d'alguna sala noble d'època moderna. Algunes decoracions contenen símbols que coincideixen amb l'actual escut de Jorba.