TORNAR

Jordi Savall figura entre els guardonats en els Premis de l'Acadèmia Catalana de la Música

Els Premis Alícia reconeixen la tasca del compositor igualadí, en una gala a Vic

cultura
Dimarts, 24 setembre 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En ocasió del Mercat de Música Viva de Vic, es van lliurar per primer cop els Premis Alícia, que atorga l'Acadèmia Catalana de la Música. Un dels guanyadors va ser l'igualadí Jordi Savall, acompanyat d'altres artistes, institucions i formacions de prestigi com  Rosalía, Xamfrà, Balkan Paradise Orchestra, Quartet Casals, Benet Casablancas i Rafael Argullol, Taller de Músics, Je suis narcissiste i Grup Enderrock.

La imatge de Savall, a la pantalla situada a l'escenari del teatreEl dissabte passat, a Vic, al Teatre l'Atlàntida, L'Acadèmia Catalana de la Música va organitzar la primera edició dels Premis Alícia a L'Atlàntida de Vic. L'objectiu d'aquests reconeixements és donar valor i visibilitat a la música produïda a Catalunya així com a aquelles entitats que fomenten els valors artístics, culturals, socials i creatius de la música. Es van donar 11 premis a diferents professionals i entitats del sector de la música d'entre 40 finalistes que optaven als guardons. I entre aquests 11, la Junta directiva de l'Acadèmia Catalana de la Música va decidir que el Premi a la Trajectòria fos per al mestre igualadí Jordi Savall "per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional així com pel seu ampli reconeixement internacional i el desenvolupament d'una gran tasca pedagògica i social".

A l'acte hi van ser el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres autoritats de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vic.  Durant la cerimònia es va comptar amb les actuacions de diferents artistes catalans com El Petit de Cal Eril (amb presència igualadina també, el percussionista Ildefons Alonso), el cor femení Voxalba, Magalí Sare i Manel Fortià, Orpheus XXI, l'Orquestra de refugiats de la Fundació de Jordi Savall, i la banda The Black Barbies.

Savall (1941) és una figura especialitzada en viola de gamba, direcció d'orquestra i recerca musicològica de música antiga és un dels especialistes en música antiga més reconeguts del món i pioner en la recuperació dels sons del Renaixement i del Barroc. Ha enregistrat més de 200 àlbums, ha creat música per al cinema, i cada any ofereix més de 150 concerts gràcies a una curosa planificació dels seus projectes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.