TORNAR

Joves Grans Músics i l'orquestra simfònica Terres de Marca, a l'Ateneu

El concert es durà a terme diumenge, 3 de novembre, a les 7 de la tarda

cultura
Dimarts, 29 octubre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper diumenge, dia 3 de novembre, a les 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu acollirà un concert a càrrec de dos joves músics igualadins acompanyats de l'Orquestra Terres de Marca, la formació professional de l'Anoia que compta ja amb més de tres temporades d’experiència i ara es presenta amb un desplegament ampli de corda, vent i percussió, és a dir, en format plenament simfònic.

El jove pianista Joaquim Font, guanyador del concurs a nivell estatal d’Intercentros 2013, en l’especialitat de piano, que ha estat alumne de M. Jesús de Arenzana a l’Escola de Música d’Igualada i actualment realitza estudis superiors al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, interpretarà el concert per a piano n. 4 de Beethoven, en Sol Major, op. 58. Un concert que presenta ja una estètica renovada, a les portes del romanticisme i que requereix una tècnica important totavegada que és un dels més lírics del corpus pianístic beethovenià: una mena de preparació del que serà el cinquè i darrer, l’anomenat “Concert de l’Emperador”.

A continuació Joaquim Font i Laura Muñoz interpretaran “Invierno Porteño” d’Astor Piazzola, per a piano sol a quatre mans. Laura Muñoz, també alumna del Conservatori d’Igualada, pianista, compositora i coreògrafa en aquest concert, apunta maneres molt interessants que de ben segur es veuran consolidades d’aquí a un temps amb importants creacions. D’ella escoltarem a la segona part i per cloure el concert l’obra Suite concertant per a clarinet, suite en tres moviments, per a orquestra i ampli desplegament de percussió, que tindrà com a clarinet solista, Carles Pertegaz, professor de clarinet del Conservatori d’Igualada. Es tracta d’una curiosa obra que inclou un quartet vocal que usa la veu no com a mitjà per expressar un text sinó com a mitjà instrumental i tímbric, de manera molt ben aconseguida, i introdueix, en el tercer moviment, una coreografia. El concert es complementarà, al començament de la segona part amb la Suite orquestral “Pélleas and Mélisande” de Sibelius, op. 46, una de les múltiples versions musicals del drama simbolista de Maeterlink, compost l’any 1905, en nou moviments. Una obra programàtica que recrea musicalment els moments del drama amb una excel·lent equilibri entre romanticisme i simbolisme, color i expressió.


1 Comentaris

N

Núria

Igualada

29 d'octubre 2013.21:35h

Respondre

Molt bona iniciativa. Felicitats i sort!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.