//Plugins sense CDN ?>
Les arrels del conflicte que fa que des de 1975 el Sàhara es mantingui ocupat per les forces del Regne del Marroc i la implicació dels països occidentals van ser alguns dels temes que es van tractar a la trobada entre escoltes igualadins i joves saharauis que viuen a Catalunya. La trobada va tenir lloc dissabte passat a Igualada
El passat dissabte 13 de desembre va tenir lloc a Igualada una trobada entre joves escoltes i joves saharauis. L'objectiu era trencar el mur mediàtic que silencia el conflicte que el poble saharaui fa més de 39 anys que pateix. A la trobada van participar una trentena de trucs de l'AEiG Torxa i AEiG J.Caresmar d'Igualada, una dotzena més del AEiG
Joan Ros de Súria i 10 joves saharauis que viuen a Catalunya.
Durant el dia van fer activitats per conèixer les arrels del conflicte saharaui i intercanviar visions sobre aquest. I en els debats es va posar de relleu que els interessos econòmics que té la UE i EUA són els principals impediments per a una resolució democràtica del conflicte. També es va debatre quin és el paper de la dona i dels joves a la societat saharaui i com es pot actuar des d'aquí davant d'aquesta injustícia.
La trobada va acabar amb la presentació del curt documental #ColorEsperança https://www.youtube.com/watch?v=7RjR3peNRoU
Roger
Igualada
18 de desembre 2014.11:14h
Hi ha activitats que són excel·lents. Però cal que només mirem la foto i vegem el mal estat amb què es troba el lloc on es va celebrar aquesta trobada. On es va fer? Segur que és un lloc que... Llegir més compleix tota la normativa de seguretat? Si jo volgués fer algun acte, segur que se’m requeririen tots els principis normatius que marca la llei, i, en canvi, aquestes persones poden fer-ho en qualsevol lloc que, pel seu estat, segur que valdria més que s’ensorrés o s’hi actués. Si per casualitat hi passa alguna desgràcia (tant de bo que no), exigiran responsabilitats als propietari/a? Quina ètica social segueixen?
Martí
18 de desembre 2014.12:06h
Roger, es tracta d’un espai on alguns cops a l’any també s’hi instal·la un famos ”pop-up” que es fa a la ciutat. Però suposu que, en aquest cas, tu no estàs pendent de normatives de... Llegir més seguretat, ni d’ètiques socials... sinó que vas mirant els aparadors.
Com deia Papasseit: “Fem coses. A aquells que no fan mai res, no els tinguem en compte sinó és per dir-los això: ‘feu coses o calleu. No sigueu el femer que destorba el vianant’”.
Laia
18 de desembre 2014.12:06h
“Fem coses. A aquells que no fan mai res, no els tinguem en compte sinó és per dir-los això: ‘feu coses o calleu. No sigueu el femer que destorba el vianant’”.