TORNAR

Laura Rosel i Laia Vicens parlen del periodisme i del seu moment actual davant 200 persones a l'Ateneu

La coneguda periodista sabadellenca parlava de la professió, de les noves tecnologies, feminisme i del seu pas pel ’FAQS’

cultura
Dijous, 21 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Acompanyada d'una altra periodista, la igualadina Laia Vicens, Laura Rosel va ser a l'escenari del Teatre Municipal l'Ateneu aquest dimecres al vespre, en una nova edició de les Converses d'Anoiadiari. La periodista sabadellenca va recordar els seus inicis en la professió i algunes anècdotes del seu pas pel 'prime time' televisiu dels dissabtes a la nit.

Amb algun petit problema de so a l'inici de l'acte, el cicle de de Converses de l'AnoiaDiari va despertar l'interès i la curiositat de més de 200 anoiencs que assistien a la conversa entre dues periodistes, Laia Vicens i Laura Rosel. Vicens va celebrar que a dalt de l'escenari hi estessin dues dones, la presència de les quals als mitjans i en posicions de responsabilitat era tractada en un dels blocs. Rosel comentava de la subtilesa amb que en alguna ocasió encara ara, en alguna reunió es doni el fet que s'escolti més a un noi que a una noia i en relació a les jerarquies va remarcar que per exemple, "tots els meus caps sóm homes. Sóm el 52% de la població. O manem 50-50 o manem nosaltres".

L'inici del diàleg del Converses abordava els primers passos de Rosel com a estudiant, treballant a Ràdio Sabadell i de les oportunitats que va tenir en els mitjans locals, amb els quals va poder cobrir per exemple, els atemptats de l'11M. Va posar la figura d'Iñaki Gabilondo com el seu referent durant la seva etapa com a estudiant de Periodisme i de l'anècdota del dia en que el va poder entrevistar al FAQS, on va confessar que es va posar a tremolar. El record ha obert la porta a parlar d'altres entrevistes singulars al llarg de FAQS, com ho van ser la que li va fer al Pep Guardiola o a Inés Arrimadas, de qui deia que "va ser una de les més difícils, en sap molt de ser política".

El capítol de la codirecció de FAQS amb Tian Riba va centrar el gruix de les intervencions, per part de les dues periodistes, però també durant el torn de preguntes, per part del públic assistent. Durant l'entrevista, Vicens recollia algunes de les qüestions que usuaris de les xarxes socials li havien fet durant les hores prèvies a la conversa i allà també el prec més aclamat era "que expliqui què va passar a FAQS".

La convidada responia que des del Terrat li van comunicar que buscaven un perfil de programa amb més entreteniment i reconeixia que, si bé ha estat com viure un dol "ha passat millor amb les reaccions espontànies de la gent". Al llarg de la conversa amb Vicens, Rosel també va apuntar que el format del programa era incòmode per als polítics, ja que FAQS es retransmetia en directe, s'hi feia participar diferents periodistes de diferents territoris de l'estat —amb visions diferents- i amb un públic que reaccionava. Segons Rosel "era un context poc governable per a la classe política".

L'ús de les xarxes socials també era un tema de debat durant el diàleg, d'una banda com a persona mediàtica que de cop, rebia mig miler d'opinions a favor i en contra del que s'havia mostrat durant algun dels capítols de FAQS, on Rosel destacava que va fer un treball per "aïllar-se del soroll" i de l'altra, com a eina periodística, que veu com a "molt importants" i que "el periodisme està incorporant" per contrastar i poder utilitzar com una finestra oberta al món. Treia importància a les 'fake news'  -"de mentides n'hi ha hagut tota la vida", però alhora lamentava que el rigor periodístic amb que es treballa hagi de competir amb els continguts dels programes de tertúlia. Finalment, admetia estar enganxada aquests dies al judici del procés, si bé matisava que "té una part insana" perquè tots els acusats "s'hi estan jugant molts anys".

 

Galeria



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.