//Plugins sense CDN ?>
La Llacuna celebra aquest diumenge una gran matinal d'exhibició de com s'elaboren els embotits. Una fira amb molts centenars d'anys, que comptarà amb la visita del president de la Diputació i alcalde d'Igualada Marc Castells, que oficiarà la inauguració a 2/4 d'11.
Torna una cita clàssica dels darrers dies de la tardor. Aquest diumenge, 2 de desembre, la Llacuna celebra la Fira de Sant Andreu, una fira molt arrelada al poble -des del 1335- i a la que fa 39 anys s'hi va sumar la Matança del Porc, una tradició que feien moltes famílies per tal d'abastir-se d'aquesta carn durant tot l'any.
De fet, el plat fort de la Festa era la matança del por. Actualment, ja no es mata públicament, sinó que es compra mort i es pot veure com es fan els embotits i altres aliments per part dels productors i elaboradors d'embotits del que és reconegut el municipi. A partir de 2/4 de 9 del matí, la plaça Major s'omple de graelles per començar a cuinar les botifarres que se serviran al llarg del matí, mentre es pot veure l'elaboració d'embotits, que més tard es podran degustar juntament amb el pa amb botifarra, all i oli i vi del municipi.
La fira ve precedida d'altres activitats. El dissabte dia 1 de desembre, a 2/4 de 5 al Camp de la Cuitora tindrà lloc el partit de futbol entre el Club de Futbol LaLlacuna i el Club Esportiu Esparreguera. A les 7 a la sala de plens de l'Ajuntament es presentarà el llibre editat pel CELL 'Els Noms de Casa de la Llacuna' de Joan Alegret Sanromà a càrrec del Doctor en Filologia Catalana, Ramon Marrugat Cuyàs. Seguidament a 2/4 de 9 a l'Oficina de Turisme es farà la projecció del documental 'La Llacuna al llarg de l'any' realitzat pel llacunenc, Josep Puig i a les 12 de la nit al local de la piscina l'entitat el Ball de Diables de la Llacuna ha organitzat la Festa de la Fira de Sant Andreu per recaptar diners que serviran per a la renovació del vestuari dels Diables.