//Plugins sense CDN ?>
Els productes agroalimentaris de proximitat tenen un gran aparador a les diferents fires que s'organitzen a la comarca i, en concret, a una de les grans cites d'aquest tipus que arriba amb el fred de l'hivern: la Fira de Sant Andreu de la Llacuna. Les activitats de dissabte i diumenge vinent tindran continuïtat durant el macropont.
La Llacuna organitza una nova edició de la Fira de Sant Andreu, que se celebra des de 1935, i a la que des de fa 37 anys també s'hi suma la Matança del porc. A la festa es pot veure com els productors i elaboradors fan els embotits a partir de l'animal, que des de fa anys es compra mort. La Fira de Sant Andreu atrau a la Llacuna més de 5.000 persones cada any, que tenen l'oportunitat de comprar embotits i altres productes agroalimentaris de proximitat i de qualitat, a més de posar en valor el món rural, el turisme d’interior i el potencial de la gastronomia catalana.
Dissabte dia 3 a la tarda s'inaugurarà l'exposició Artesania de la Mediterrània, amb obres de Ramon Sabaté Camps, i a la mitjanit The Shakin' Gamblers actuaran al local de la piscina. L'endemà diumenge, a 2/4 de 9, es farà la 37a Matança del Porc a la plaça Major, amb entrepans de botifarra a la brasa amb allioli i vi del poble. Els tiquets per a la Matança es podran comprar la tarda anterior, de 6 a 8 al Casal de la Gent Gran.
Durant tot el matí de diumenge, la Fira comercial i artesanal omplirà la plaça Major i els carrers circumdants, a la qual hi assistiran el conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget i el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada Marc Castells. La resta d'activitats tindran lloc la setmana següent, amb el taller Idees nadalenques de dilluns dia 5, la xerrada Cuina saludable per Nadal de dimecres; i la missa cantada de dijous per la festivitat de la Immaculada, patrona de la Llacuna, i el concert Arriba el Nadal de dijous dia 8.