//Plugins sense CDN ?>
La companyia del príncep Totilau presenta aquest cap de setmana, al Teatre de l’Aurora, la seva darrera producció de teatre familiar, El llop ferotge. Les funcions d’aquest espectacle s’emmarquen dins la primera edició del Cicle Km.0, que es duu a terme durant aquestes festes nadalenques. Un projecte impulsat per la sala independent igualadina, amb l’objectiu de donar a conèixer les companyies professionals de teatre familiar de la comarca i les seves creacions. La companyia igualadina Farrés brothers i cia. van ser els encarregats d’obrir aquest cicle el cap de setmana passat amb la presentació del seu darrer espectacle El silenci d’Hamelin i una visita al seu taller, que van tenir una molt bona acollida de públic.
Tres contes populars en un: El llop ferotge, el darrer espectacle de La companyia del príncep Totilau, dins el Cicle Km.0
“La Caputxeta Vermella”, “El llop i les set cabretes” i “Els tres porquets” són tres contes populars universals, que formen part de l’imaginari dels infants d’arreu del món. Des del segle XIX, han estat transcrits, compilats i adaptats centenars de vegades, amb adaptacions cèlebres com les de Charles Perrault, els germans Grimm o Walt Disney. A casa nostra, La companyia del príncep Totilau, ha agafat els seus personatges i els ha fet coincidir a l’escenari a El llop ferotge, el seu darrer espectacle per al públic familiar.
Després d’haver-se menjat la Caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé els tres porquets, el llop ferotge ha de fer front a un judici popular, que tindrà com a testimonis les mares d’aquests personatges populars. A partir d’aquest judici i d’aquests personatges, La companyia del príncep Totilau ens explica aquests tres contes populars en una mateixa història, en un magnífic espectacle d’actors, màscares i titelles. Tal com explica Clara Dalmau, fundadora de la companyia i intèrpret d’aquest espectacle, “El llop ferotge és un muntatge divertit, una petita broma, però també vol fer reflexionar sobre la bondat i la maldat, sobre els prejudicis, les veritats absolutes i els judicis fets a la lleugera, tot creant empatia vers els personatges que pateixen. Perquè en el fons, el llop tenia molta gana...”.
La companyia del príncep Totilau ubicada a Sant Martí de Tous, des de l’any 2007 ha creat diversos espectacles per a tots els públics que han rebut diversos premis, com Sis Joans (2007, coproduïda amb el TNC), Cavallet de cartró (2010) o El país del pa amb tomàquet (2013, en coproducció amb el Teatre de l’Aurora).
Un taller de titelles per descobrir com treballa la companyia
El Cicle Km. 0 vol donar a conèixer els treballs de les companyies locals, però també vol mostrar com treballen. Per aquest motiu, paral·lelament a la presentació dels espectacles, el programa del cicle també ofereix una sèrie d’activitats complementàries, que volen ser un punt de trobada entre les companyies i els espectadors. Si la setmana passada, coincidint amb les funcions d’El silenci d’Hamelin els Farrés brothers i cia. van realitzar una visita guiada al seu taller, en aquesta ocasió i paral·lelament a les representacions d’El llop ferotge, La companyia del príncep Totilau oferirà el taller “Aprèn a donar vida a un objecte!”, que es durà a terme en finalitzar les funcions d’El llop ferotge, que la companyia anoienca representarà el 2 i 3 de gener al Teatre de l’Aurora. Els espectadors d’aquestes funcions que desitgin participar en aquest taller, hauran de portar un objecte (una paella, unes pinces, un raspall, una pilota...) que convertiran en un titella. “Agafarem aquests objectes, els hi traurem la seva mirada, la seva respiració, els hi donarem vida i amb aquest taller treballarem la interpretació amb titelles i objectes”, explica Jordi Hervàs, de La companyia del príncep Totilau.
Darrers dies per veure l’exposició “Retalls de circ”
També dins les activitats paral·leles del Cicle Km. 0, la companyia Tot Circ, de Copons, presenta un tast de l’exposició “Retalls de circ”, un recull de cartells del món del circ de tots els temps. Aquesta mostra es pot veure al vestíbul del teatre fins al 3 de gener. “Amb aquesta exposició volem donar un toc de circ al cicle” explica l’Elisabet Tomàs, que juntament amb Miquel Montiel dóna “tocs de circ” arreu del país des de fa 35 anys amb la companyia Tot Circ, que celebrarà properament el quinzè aniversari del Circ a les Feixes.
Horari i venda d'entrades
Les representacions d’El llop ferotge tindran lloc dissabte 2 i diumenge 3 a les 19h. Les entrades 8€ i 6€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.