//Plugins sense CDN ?>
Amb una combinació d'entregues de premis i concert, s'han lliurat aquest diumenge al migdia els guardons corresponents a la 12ena edició dels Premis Ciutat d'Igualada a la creació artística, una edició que ha tingut rècord de participants, 328.
L'únic anoienc guardonat, ha estat el jove igualadí Lluís Casals, de només 20 anys, amb el 1r Premi d'Art Digital Jaume Graells amb un curt d'animació de 3 minuts titulat Fat Fish. Casals, que rebia amb orgull el premi ha explicat que Fat Fish ha estat el projecte final del Màster que ha cursat a Mallorca sobre producció i animació digital. "La producció de la historieta ha estat ràpida, 4 mesos, però comptant el guió i tot el disseny ha estat feina d'un any, aproximadament". Actualment treballa a la productora Cromosoma on està fent una sèrie de dibuixos animats.
Baltasar Fonts ha estat guardonat, per segona vegada, amb el Premi de Rapsòdia Manuel Mateu. Ja va aconseguir aquest premi el 2002 i ha tornat a encisar el jurat. Assegura que "si trobes el poema adequat, tens mitja batalla guanyada, i el que vaig trobar, ja em va semblar que em donaria possibilitats". Ha tocat moltes disciplines artístiques, com a tenor, fent teatre i estudiant música, i tot i que s'ha decantat per la rapsòdia, no descarta res. Va encisar-lo per primera vegada una recitació de Pau Garsaball i no ha deixat de transmetre emocions i sensacions. Ha col·laborat amb Catalunya Cultura i actualment, cada dimecres recita a ràdio Escala. Considera que per convèncer recitant un poema "la naturalitat és bàsica, s'ha de contrarestar l'artifici que és la poesia".
El Premi de Composició Musical Paquita madriguera ha estat per David Martell, de Manresa on és professor de música. També ensenya a Artés i ha fet nombrosos concerts com a pianista, sol i amb diverses formacions. L'obra guardonada Laberint enigmàtic, busca, a través de melodies i colors clàssics, romàntics i també dissonants, escenificar l'entrada a un món desconegut, amb passatges més clars, i amb altres de caràcter més desordenats, caòtics o de psicosi. "Amb aquesta obra, al ser per una orquestra de joves, cada instrument té el seu protagonisme, des de la flauta travessera, a la marimba o la mateixa pandereta, perquè tots els músics experimentin el tenir un paper".
Altres guardons
El 1r Premi d'Escultura Josep Campeny ha estat pel barceloní Manuel Fontiveros, llicenciat en belles Arts. Es van presentar 30 obres al premi que s'han pogut visitar a la sala d'exposicions de la Biblioteca central d'gualada fins aquest mateix diumenge.
El 1r Premi de Fotografia Procopi Llucià ha estat per José Luís García, nascut a Granada, compta ja amb més de 150 premis nacionals i internacionals i nombrosos fons d'art posseeixen obres seves. Les seves fotografies han estat publicades en llibres, revistes, internet,... El premi l'ha obtingut per un recull que sota el lema Chambi mostra els retrats dels ancians sud-americans. El segon premi ha estat per Carles Verdú amb La supressió de l'absència.
El Premi de Pintura Gaspar Camps ha estat per Alejandro Martín, de Madrid, amb l'obra Héroes, un acrílic sobre tela que simbolitza la idea de progrés que ens intenten vendre i en la que ell no confia. És màster en produccions artístiques i properament, al març, farà una exposició a Igualada.
Joan Cardona, també barceloní, ha rebut el 1r Premi de narrativa Breu Josep Còdol, per l'obra Direccions, que es podrà llegir a la pàgina web de l'Institut municipal de Cultura.
I el 1r Premi de Poesia Joan Llacuna ha estat per José Antonio Nieves, de Santa Coloma de Gramenet amb el recull Les quimeres de Balac. (fragment)
Ha vestit l'acte un concert de veu i piano
L'acte ha comptat amb l'actuació del jove tenor igualadí Carles Prat que acompanyat per Guillem Martí, pianista Mallorquí actual director de l'Escola Municipal de Música d'Igualada, han ofert diverses peces d'autors catalans, Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Joaquim Serra.