//Plugins sense CDN ?>
L'essència de la història del barri de Montbui i com es va forjar la seva fesomia, com la seva gent es va adaptar a les dificultats en un entorn aspre i difícil. Aquest és l'eix de l'exposició 'La gent del barri dempeus', que Òmnium porta a l'espai Mont-Àgora en el marc del projecte 'Lluites compartides'.
Partint de zero o fins i tot de condicions inapropiades, els veïns de Montbui van construir un lloc per viure. El dilluns vinent, 24 d'abril, Òmnium Anoia presenta una exposició sobre les lluites veïnals del barri de Sant Maure de Santa Margarida de Montbui. Amb el títol 'La gent del barri dempeus' es recull la història de l'associació de veïns La Convivència i es podrà veure fins el diumenge 30 d'abril al Mont-Àgora. L'activitat s'emmarca en el projecte 'Lluites compartides', amb les que l'entitat vol fer un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país.
La idea de 'Lluites compartides' és un espai per visibilitzar i reivindicar la feina de milers de persones anònimes que han treballat pel bé col·lectiu i han contribuït a construir un barri, un poble, una ciutat, un país i un món millor. En el cas de l'Anoia, Òmnium ha escollit la lluita pels drets bàsics que va impulsar l'AAVV la Convivència del barri de Sant Maure durant, bàsicament, els anys 70.
La mostra repassa totes les lluites per aconseguir la llar d'infants i escoles, per l'accés a l'aigua, per tenir un ambulatori i per urbanitzar entre barrancs… i ho farà amb una exposició itinerant que es podrà visitar al Mont-Àgora, a la Vinícola, a l'Ateneu del casc antic, a l'Institut i, finalment, a la parròquia de Sant Maure. La inauguració de l'exposició serà dilluns 24 d'abril a 2/4 de 8. Per recuperar la memòria històrica del barri de Sant Maure de Montbui s'ha entrevistat a sis persones que hi van participar activament: Maribel Nogué, Antonio Agüallo, Luisa Bravo, Alfredo Vázquez, Alfonsa Santiesteban i Antonio Vera.