TORNAR

El Manifest per al Palau de la Música té més de 300 inscrits

El cas Fèlix Millet desperta indignació en la comunitat musical i cultural catalana

cultura
Dimecres, 7 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Davant els fets ocorreguts i destapats arran del Cas Millet, diversos professionals del món de la música han elaborat un manifest per al Palau de la Música, al qual ja s'han adherit moltes persones de ins i també de fora d'aquest sector. A través del manifest (que podeu trobar també al facebook) volen reivindicar la justa projecció del patrimoni musical i dels intèrprets del nostre país que afirmen 'no s'ha dut a terme durant el mandat de Fèlix Millet', i que ha repercutit principalment l'activitat dels propis cors de l'Orfeó, sense respectar els principis fundacionals d'aquesta institució.

El Palau de la Música

Els sotasignants, entre els quals ja s'han adherit diverses persones de casa nostra, ja sigui associacions musicals, entitats privades, compositors, intèrprets, musicòlegs, professors de música, editors de música i periodistes especialitzats en aquest àmbit, que viuen i treballem a Catalunya, volen expressar públicament, amb aquest manifest, la indignació i preocupació respecte el que ha succeït al Palau de la Música Catalana. Per això la carta que precedeix el manifest detalla:

1. DENUNCIEM una negligència demostrada en la gestió de Fèlix Millet pel que fa a la projecció dels músics catalans en general i, en concret, dels diferents cors de l’Orfeó Català (Orfeó Català, Cor de Cambra, Cor de Noies, Cor Jove i Cor Infantil) en l’àmbit del Palau de la Música Catalana.

2. EXIGIM una direcció artística professional que es faci responsable de la programació que s’ofereixi al Palau de la Música Catalana i que respecti els valors fundacionals d’aquesta institució.

3. DEMANEM que es restitueixi l’honorabilitat del Palau de la Música Catalana i que es retorni la confiança als professionals de la música del nostre país i al seu públic legítim.

Podeu llegir a continuació el text íntegre del manifest. Les adhesions, que superen ja els 300 inscrits es pot fer també a través del facebook

Manifest per al Palau de la Música

• El Palau de la Música Catalana és molt més que una sala de concerts i que un edifici emblemàtic del Modernisme: és el gran monument de la vida musical de Catalunya.

• A diferència d’altres equipaments culturals de la ciutat de Barcelona, el Palau es va construir amb una voluntat col•lectiva i popular, amb la que ens identifiquem milions de catalans que estimem la música.

• Al llarg del segle XX, el Palau ha estat l’escenari legítim de l’expressió de la nostra creació musical i del nostre contacte amb la realitat artística d’altres països i de la modernitat en aquest àmbit artístic.

• Les reformes arquitectòniques que s’han dut a terme al Palau en les darreres dècades no s’han correspost amb un esforç per a mantenir i promoure el nostre patrimoni ni la nostra creació musical. No s’ha respectat la vocació originària de l’Orfeó Català ni s’ha mantingut la idea original de Lluís Domènech i Montaner.

• La manca de direcció artística al Palau ha provocat una invasió abusiva per part de grans agències artístiques internacionals i una total negligència cap a la necessitat de donar una cabuda preeminent a la vida musical del nostre país en el seu escenari més emblemàtic.

• Volem que els canvis obligatoris que ha provocat la mala gestió financera del Palau, signifiquin una autèntica presa de consciència per part de gestors i polítics de la funció cultural que té aquesta entitat en la nostra societat en tant que mantenidora d’una tradició, d’una evolució i d’una creació musical que ens identifica.

• Volem que la societat sàpiga que els professionals de la música del nostre país que signem aquest manifest no estem contemplant els fets al marge de les conseqüències que puguin tenir, sinó amb una implicació moral que ens afecta a tots per evitar que aquests sucessos denigrants repercuteixin en el prestigi artístic de Catalunya.

• Oferim tot el nostre suport a fer possible la recuperació d’aquest esperit identitari que trobem també en la música i que té en el Palau de la Música Catalana el seu gran símbol.


27 Comentaris

P

Pau

òdena

5 de novembre 2009.19:28h

Respondre

lagrancorrupcion.blogspot.com/.../cargos-de-anna-hernandez-bonancia.html

e

eRIC

Igualada

5 de novembre 2009.16:48h

Respondre

Aquesta dona és un bon partit, i a més diu que és d’esquerres:
http://politica.e-noticies.cat/tots-els-carrecs-de-la-primera-dama-34471.html

Amics, amb sous públics també seriem milionaris ?... Llegir més Apa, som-hi.

P

Pere

27 d'octubre 2009.16:40h

Respondre

Caram amb la sociovergència. Des de l’exconseller convergent a l’ACTUAL alcalde socialista (perdó, del PSC) del poble de la De Madre! Amb això es demostra que CiU i PSC són igual de... Llegir més corruptes, oi?. Han de venir de Madrid a fer neteja? Realment penós.

Si tu l’estires fort per aquí ... esperem que molts polítics i amics de confiança varis, avui, ja no dormin tan tranquils. Adéu a l’oasi català.
España ens roba, Catalunya també ! Clar que no volen treure l´impost de successions, si amb això s´omplen les butxaques. www.nosuccessions.org


http://societat.e-noticies.cat/crits-de-xoricos-contra-el-psc-34144.html

e

eRIC

Igualada

27 d'octubre 2009.12:08h

Respondre

Acaben de detenir l’alcalde socialista de Santa Coloma de Gramanet i un dels regidors. No pot ser, nosaltres no som així. Segur que s’han equivocat.

t

tantaE

igualada

27 d'octubre 2009.08:22h

Respondre

sera que tu no ets parcial, Eduard...

T

Toni

26 d'octubre 2009.18:43h

Respondre

La Fundación Rafael Campalans (PSC) que recibió el pasado año de 2008 un total de 755.614 euros de la administración central y de la Generalitat, además de haber ingresado 50.000 euros... Llegir més entregados por Caixa Catalunya, Ingresó en 2008 más de lo que gastó. Estas ayudas suponen más del 83% de los ingresos de la entidad, que tiene un presupuesto de 907.205,34 euros. Los gastos de la fundación socialista se elevaron a 859.819,73 euros, por lo que logró un excedente de 47.386 euros, según se desprende de la memoria de la entidad correspondiente al ejercicio de 2008. La ayuda más importante fue entregada por el ministerio de Cultura y se eleva a 470.000 euros. La Diputación de Barcelona contribuyó aportando 63.000 euros y el Departament de Justícia, que dirige la socialista Montserrat Tura, concedió 180.000 euros más a la entidad que preside Isidre Molas, presidente del PSC.
Vaya, ¡ que partido político más ético !

m

marc

igd

23 d'octubre 2009.16:32h

Respondre

Cal recordar que l’únic partit que ha tingut gent a la presó és el PSC? Hola, Josep Maria Sala, on ets? Vols que parlem de FILESA?

E

Eduard

Igualada

23 d'octubre 2009.13:30h

Respondre

eRIC com que vec que ets més que parcial t’ho torno a explicar (potser algun dia ho entens). Mentre els convergents s’apropien de 630.000 euros, els socialistes ”s’apropien” de 7 MILIONS... Llegir més D’EUROS, o sigui podríem considerar a uns com a ”lladres” i als altres com a ”lladres” 11 VEGADES (els convergents són uns aprenents, a l’hora de finançar-se il·legalment, al costat del socialistes). Si els convergents van fer viatges i d’altres activitats (com dius) amb 630.000 euros, imagina’t el que es pot fer amb 7 milions ...
No crec que tota la culpa sigui dels pobres socialistes de base, com voleu que n’aprenguin si el cap de formació del partit va ser condemnat i va anar a la presó per finançament il·legal del partit (FILESA).
Pel que fa al tema dels casaments al Palau, en Millet és membre fundador de la FAES de Catalunya (o sigui encara més a la dreta del PP), i als casaments de les seves filles, a part de gent del PP, CIU, també n’hi havia dels teus, i bastants, què hi feien ? (consultable la llista d’assistents a qualsevol hemeroteca dels mitjans de comunicació de l’època).
Pel que fa al tema de la Igualadina Cotonera, sí és veritat CIU d’Igualada de l’època es va equivocar; sí, es va equivocar i s’ha de reconèixer, no com d’altres que no reconeixeu mai quan us equivoqueu.

Em sap greu que al no parlar (falta d’arguments ?) del tema de la condonació del deute per part de l’entitat bancària ens facis entendre que per tu és ben normal. Pobres treballadors hipotecats; amb quina cara s’han de mirar un polítics que reben tants i tants diners d’uns bancs/caixes, les quals després, els tenen, als treballdors, més que escanyats.

e

eRIC

Igualada

23 d'octubre 2009.07:50h

Respondre

Tàctica convergent ”Casar-se pel Palau, campanyes electorals, i viatges a l’estranger amb els diners de l’orfeó cultural, que per això volem conservar les institucions culturals. I si no ens... Llegir més donen diners, les tirem a terra com voliem fer amb l’Igualadina Cotonera”

m

marc

igd

22 d'octubre 2009.20:11h

Respondre

Tàctica socialista: ”demaneu un crèdit al banc que no cal tornar-lo, o almenys això és el que fem nosaltres”. Pobres treballadors hipotecats.

E

Eduard

Igualada

22 d'octubre 2009.19:57h

Respondre

eRIC com que vec que no ho entens (o no vols entendre-ho) t’ho detallo:
La Fundació Trias Fargas (CDC) va rebre 630.000 euros del Palau, la Fundació Rafael Campalans (PSOE de Catalunya) va rebre... Llegir més (és el mateix, perquè se li va condonar el deute) 7 MILIONS D’EUROS de La Caixa.
Jo no nego el que ha rebut la Fundació Trias Fargas (legal, però no massa ètic potser), en canvi, ja vec com d’altres ja us està bé que una entitat bancària us regali un MUNT de diners, amb els problemes que estan passant avui en dia molts treballadors; segur que sou d’esquerres ? Déu n’hi do aquesta esquerra que ajuda tan (ironia) als treballadors.

Reflexió de qualsevol treballador amb dos dits de front: ”Jo també vull que la meva entitat bancària em condoni el deute (hipoteca) com La Caixa ha fet amb el ”socialistes” de Catalunya”.

e

eRIC

Igualada

22 d'octubre 2009.19:12h

Respondre

Podríem fer servir els diners que la Trias Fargas ha rebut de l’Orfeó, pq total no sabem pq anaven!

E

Eduard

Igualada

22 d'octubre 2009.16:09h

Respondre

Ai eRIC (i amics), si després us perdonen el deute com ha fet La Caixa, això de demanar diners surt de franc. Expliqueu això a la gent que cada mes ha de pagar la hipoteca i com és que us han... Llegir més perdonat el deute, expliqueu-ho ...
Ah, i l’amic de FILESA, després de passar per la presó. ara és el responsable de formació del partit; uf, quin mestre !

Amics del PSOE de Catalunya (ex PSC), perquè no torneu els diners de La Caixa a la gent que si que els necessita per pagar la hipoteca (a la comarca una bona colla de treballadors).

Curiós: www.sabadellhadecanviar.wordpress.com
Benvinguts a la republica bananera de Catalunya.

M

Martí

22 d'octubre 2009.15:20h

Respondre

Aquí teniu l’oasi català, un 10 en transparència: hasbarats.blogspot.com

m

marc

igd

22 d'octubre 2009.14:50h

Respondre

Estic ben tranquil; al no haver donat diners al Palau de la Música i no tenir cap compte ni a La Caixa ni a Caixa Catalunya, no finanço ni a socialistes ni a convergents. Ara bé, si a alguns ja... Llegir més els hi està bé finançar-los ... cadascú fa el que vol.

M

Maria

Piera

22 d'octubre 2009.13:43h

Respondre

Gran respecte pel gran jutge Santiago Vidal (amb una carrera envejable) i un plaer poder-lo escoltar a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio (1 dia per setmana), en la qual va comentar que el... Llegir més jutge d’instrucció era un ”cargol” (referint-se a la seva lentitud), NO va dir res de que existís risc de fuga, al contrari. Albert em sembla que no varem sentir el mateix, o tu només et llegeixes els titulars de les informacions d’alguns diaris.
De la ex jutge degana res a dir, només que li agrada molt el protagonisme, en tres dies ha aparagut a 4 o 5 programes de TV/ràdio.

E

Eduard

Igualada

22 d'octubre 2009.13:32h

Respondre

”Quien calla otorga”, oi eRIC; perquè del tema de la Caixa vec que no tens arguments de resposta, llàstima són només 7 MILIONS D’EUROS.

A

Albert

IGD

22 d'octubre 2009.10:08h

Respondre

Maria, consideres també uns illetrats a la ex jutgessa degana de Barcelona i a Santiago Vidal, quan afirmen que la presó preventiva era una mesura més que vàlida i que probablement el risc de... Llegir més fuga continua existint, i que hi ha jutges més influenciables que d’altres.

e

eRIC

Igualada

22 d'octubre 2009.09:04h

Respondre

EP! No et confonguis xaval! Per cert, les subvencions a la Trias Fargas pq servien, pq estan tardant molt a dir-ho, a diferència dels altres que han mostrat públicament la destinació dels fons... Llegir més (restauració d’arxiu històric entre d’altres)...
Si tan bé estaven les ajudes rebudes pq el Mas diu de tornar-les? I pq no diuen a que estaven destinades? Això és pel que volen les institucions nacionals del pais... per cert, marc i Eduard que no heu estat a temps de casar-vos al Palau? Us hagués sortit gratis (pagant tots és clar)

M

Maria

Piera

21 d'octubre 2009.23:45h

Respondre

Patètic el robespierrisme popular en confondre presó preventiva amb pena. Populofeixisme per analfabets capitanejat pel pobre intelecte del tripartit i secundat per una premsa que en el fons... Llegir més desconeix el que significa viure en un estat de dret.
Estudiar per PODER saber, saber per PODER comprendre i comprendre per PODER jutjar.

m

marc

igd

21 d'octubre 2009.20:42h

Respondre

Cal diferenciar entre legalitat, legitimitat i ètica amic ELis/eRIC. Si no s’entenen els temes cal vigilar amb les opinions. A alguns els hi agradaria exercir de jutges.
Gran intervenció avui al... Llegir més programa Catalunya Opina de Canal Català. Demà ens endurem una ”sorpresa” quan donin els resultats de l’enquesta.

E

Eduard

Igualada

21 d'octubre 2009.20:23h

Respondre

Sí amics, diuen que finançava la Fundació Ramon Trias Fargas (propera a CIU); de la mateixa manera que també diuen que l’Obra Social de Caixa de Catalunya finança la Fundació Ramon Campalans... Llegir més (propera al PSOE de Catalunya), fins i tot surt publicat al diari imparcial (ironia) ”El Periódico de Catalunya”. Ah sí, algú em pot explicar com pot ser que La Caixa condonés un deute (interessos de crèdits varis) de vora 7 milions d’euros (es va publicar a tots els mitjans de comunicació) al PSC just en el moment que va entrar al govern de la Generalitat el 2003 (moment que el govern català va pujar el preu dels peatges on té la concessió Acesa, filial de l’entitat bancària).
Aquí tothom tapa, amaga i al final ... tots amiguets.

E

ELis

Igualada

21 d'octubre 2009.19:02h

Respondre

a.m els diners de l’Orfeó finançaven la campanya de Trias, l’amiguet del marc i del Eduard...o potser ells també hi són finançats...

a

a.m

igualada

21 d'octubre 2009.18:30h

Respondre

a quin partit diuen qeu financiaven aquests?

x

xavi

21 d'octubre 2009.17:29h

Respondre

El padrino català ?

E

Eduard

Igualada

20 d'octubre 2009.16:05h

Respondre

Oasi català:

Jo callo
Tu calles
Ell calla
Nosaltres calem
Vosaltres calleu
Ells callen

m

marc

igd

18 d'octubre 2009.18:16h

Respondre

Que una fundació privada rebi 600.000 en 7 convenis en 7 anys d’un altre fundació privada és ”poc moral”, però que una altra, rebi en un any més de 700.000 dels governs on mana el psc-PSOE... Llegir més això què és?
En aquest país (del 3% ?) tots es tapen entre ells ?


http://politica.e-noticies.cat/el-83-dels-fons-que-rep-la-rafael-campalans-son-publics-33805.html#ancla_list_comen

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.