TORNAR

Manyac, manyac, una comèdia àcida sobre el món vist amb la innocència d’un infant

Sortegem dos 2x1 per a la funció de divendres

cultura
Dimarts, 11 febrer 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un infant explica com veu i descobreix el món dels adults d’una forma innocent i còmica que farà aparèixer les rialles del públic tot recordant-li, però, la crueltat del lloc on creix: un petit poble de la Catalunya dels anys 60. Arriba al Teatre de l’Aurora Manyac, manyac, un monòleg còmic i punyent en què un home vestit de nen (o un nen en el cos d’un home) explica els descobriments que fa i no acaba d’entendre: com ara la bèstia peluda que la germana del seu amic té entre les cames o el mestre a dalt de la tarima imposant “saviesa” als “ignorants”.  Sortegem dos 2x1 per a la funció de divendres.

L’exJoglar Pep Vila protagonitza un divertit monòleg sobre el descobriment del món d’un nen que viu a la Catalunya dels 60

L’obra és l’adaptació d’Enfantillages del dramaturg francès Raymond Crousse que han fet a quatre mans l’actor Pep Vila i el director Pere Puig, traslladant el text original a un petit poble de Catalunya dels anys seixanta. Pep Vila, com a únic intèrpret, recrearà les aventures del protagonista. Un monòleg amb un fotimer de personatges que conviuen i conformen el dia a dia del nen, com el seu inseparable amic Marcel, el carnisser o el mossèn. I serà amb un humor crític i satíric el que traslladarà al públic a una època i un lloc on la obediència i la disciplina de la moral cristiana marcava el dia a dia de la gent. “Nosaltres volem explicar la forma com un infant mira el món dels adults i el descobreix a base de patacades. Tot això a la societat dels anys 60, marcada per les convencions i els eufemismes. Per això també és important l’aparició de temes com la religió o la sexualitat” diu en Puig. “Amanyagar: fer tornar manyac, especialment amb carícies i afalacs”, llegim al Diccionari de la Llengua Catalana (IEC). Però al protagonista no li agrada que l’amanyaguin perquè es recorda del carnisser del poble acariciant i dient a les bèsties “manyac, manyac” just abans de matar-les. “És una metàfora del que la societat fa amb els infants: els amanyaga per després llançar-los a la crueltat de la vida” explica en Puig. Manyac, manyac és una obra divertida, punyent i tendre sobre la infantesa i la pèrdua de la il·lusió quan creixes i descobreixes que tot el que t’han explicat és fals. “La dictadura serveix com a context i l’infant n’és l’essència” conclou Vila. Funcions Les representacions de Manyac, manyac es faran el divendres 14 i dissabte 15 de febrer a les 22h i el diumenge 16 a les 19 h. Les entrades (15€ i 12€ amb els descomptes habituals) es poden adquirir per internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Més informació

Per conèixer més a fons la programació i el sistema de venda i reserva de localitats es pot consultar la pàgina web www.teatreaurora.cat o bé seguir tota l’actualitat a través dels canals de facebook, twitter i youtube del teatre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.