TORNAR

El Mercat de les Espècies d'Argençola d'aquest dissabte, amb gust de menta

És la novena edició del certamen que organitza El Trill i que porta activitats de caire familiar i divulgatiu al poble

cultura
Dissabte, 8 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les activitats relacionades amb la natura sempre tenen una bona resposta a Argençola. I heus aquí l'èxit de la jornada del Mercat de les Espècies, que torna aquest dissabte, 8 de juny, amb múltiples activitats en aquest poble anoienc.

Fotografia de l'edició 2016 del Mercat FOTO: Ajt. ArgençolaTot és a punt, aquest dissabte, per a la novena edició del Mercat de les Espècies, que organitza El Trill. Un mercat que ja s'ha consolidat com un punt de trobada d'amants de les espècies en el seu sentit més ampli, ja que inclou les espècies i les plantes aromàtiques i medicinals. Al Mercat de les Espècies es ve a gaudir de les vistes, de la gent i sobretot es ve a aprendre i conèixer en pròpia pell experiències relacionades amb la recol·lecció, cultiu, transformació, comercialització, i els usos i aplicacions de les plantes. Enguany, la menta és l'espècie protagonista.

Les activitats arrenquen a les 9 del matí amb Sortida d'etnobotànica a càrrec de Flora Catalana i Astrid van Ginkel, per seguir amb Jornada tècnica que s'organitza juntament amb la Escola Agrària de Tàrrega per sentir tres ponències: 'Mentes i Poniols a Catalunya, visió botànica i habitat' a càrrec de Flora Catalana, Mentes i poniols de Catalunya. 'Etnobotànica alimentària i curativa' a càrrec de Teresa Garnatje, per acabar amb 'Menta. Aplicacions terapèutiques i evidència científica' a càrrec d'Ester Risco.

Els tastos

També es faran dos torn de tastos al matí de vuit aliments del món a base de menta a càrrec de Eixarcolant, i al mateix moment un 'Taller de Fermentació: Pickles i macerats amb Menta' a càrrec de Cuchara. Posteriorment seguirà un 'Maridatge de flors i herbes amb vins locals de la Conca d'Òdena' a càrrec de Fitomon.

El dinar constarà de deliciosos plats, de primer un gaspatxo de síndria amb crema de formatge i oli de menta que prepara Menjar a Cala Blanca (les persones intolerants a la lactosa, vegans, vegetarians, etc, caldrà que avisin en el moment de recollir el menjar). Seguirà un Empedrat amb salsa de Menta elaborat per Gastronomia Salvatge + Mesclum Multisabor de Pàmies Hortícoles. De postres, Galetes de Menta del Forn de Jorba.

A la tarda hi haurà un taller de mandales i la demostració en directe de l'elaboració de 12 aliments, cosmètics o medicines a base de menta. Al llarg de tota la jornada, hi haurà activitats per a infantsa. Es podrà jugar i dibuixar fulles de menta juntament amb la presentació de dos contes (La Trementinaire de les nenes roses i El carboner de Sant Llorenç). S'acabarà amb una classe oberta de Swing Jama càrrec de Swing Anoia, seguit d'un Concert de Bols Tibetans i Cants Harmònics a càrrec de CescJu (Francesc Juan), per finalitzar amb l'Hora del Mojito. De nou, les parades de qualitat són protagonistes en un mercat, i es podrà gaudir de tot una colla de activitats molt interessants que es faran als diferents estands.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.