TORNAR

El Mercat de les Espècies d'Argençola es dedicarà a la farigola

El dinar de la jornada, un Bulgur d’herbes, aromatitzat amb farigola

cultura
Dimecres, 30 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El segon dissabte de juny, a Argençola torna la fal·lera per les espècies. La vila de l'oest de la comarca acollirà el tradicional mercat, en una jornada on diferents col·lectius posaran en valor els usos de la farigola.

La farigola serà l'espècia escollida en la 8a edició del Mercat de les espècies d'Argençola. L'organització del Trill vol mostrar noves possibilitats d'una herba tan coneguda, però alhora, amb diferents usos i aplicacions per conèixer. Durant el matí del dissabte 9 de juny, es faran a Argençola una colla d'activitats relacionades amb el reconeixement de plantes silvestres dels camins i xerrades teòriques sobre usos i aplicacions medicinals i alimentaries de la farigola en la Jornada Tècnica 'Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors' que s'organitza amb el PATT (Ruralcat).

Imatge d'una anterior edició del MercatLa jornada comptarà amb dues exposicions. La primera, sobre la farigola i el seu paper en la gastronomia i en la salut: 'Què em portaràs Timó?, deia l'àvia'; l'altra, d'aquarel·les de plantes de la Camil·la Pérez Salvà. Es faran també dos tastos de productes amb farigola, a les 11 i a la 1, a càrrec d'Eixarcolant. Pel públic familiar, hi ha activitats per transmetre el coneixement als menuts amb 'Vols fer un Bany de Farigola?' combinat amb la presentació del conte 'Tupinamburga, la remeiera' amb unes il·lustracions exquisides d'Antònia Bonell, a càrrec de l'autora del conte, Roser Serra.

Aquest 2018, el dinar 'Menú del Mercat', elaborat per Gastronomia Salvatge, consistirà en Bulgur amb verdures i herbes, aromatitzat amb farigola d'Argençola, una llesca de pa amb farigola i de postres Trufes de Farigola. A primera hora de la tarda es presentaran cinc llibres relacionats amb els usos i les aplicacions de les plantes: 'Etnobotànica de les terres gironines' i 'Els colors de la ratafia', d'Anna Selga. 'Milfulles', la revista digital d'Etnobotànica de Flora Catalana. 'La gastronomia dels camins', Ed. Sidillà, de Pilar Herrera. 'COSECHAS Relatos de mucha gente pequeña', de Gustavo Duch i, finalment, 'La Ciutat Comestible', de Pilar Sampietro.

I arribaran els tallers pràctics a les 5 de la tarda en l'espai 'L'alquímia de les espècies'. Diferents elaboradors explicaran com s'ha de fer un remei o aliment a base de farigola. I, com sempre, el Mercat s'omplirà de parades de qualitat. Més informació a: www.eltrill.org


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.