La Mostra Igualada acollirà més de 70 joves procedents d'arreu de Catalunya, disset dels quals són anoiencs i anoienques integrants del Grup Mostra Jove, l'espai de trobada de la Mostra per a joves amb interès en les arts escèniques que, com sempre, tindrà un paper actiu a la fira.
A més de fer un recorregut dissenyat per acostar les propostes escèniques als joves, el Grup s'implicarà en diverses activitats artístiques i professionals de la fira.
Cinc d'ells pujaran a l'escenari com a part de la proposta interactiva Odissees de La Mecànica, que explora la identitat personal i intergeneracional a través de la tecnologia. També destaca la participació d'una integrant del grup a Museu del Temps, un projecte d'art participatiu que proposa la creació d'un museu de memòries i convida a reflexionar sobre la percepció i el pas del temps.
La Mostra Igualada també acollirà més de 70 joves procedents d'arreu de Catalunya. Aquests participants formen part de diversos col·lectius vinculats a les arts escèniques, com el grup de Vic, estudiants de l'Escola Universitària de les Arts ERAM-UDG de Girona, els joves de Sant Pere de Riudebitlles, de l'Aula de Teatre de Banyoles, l'Escola d'Art - Aula Municipal de Teatre de Lleida, alumnes del CFGS d'Escultura Aplicada a l'Espectacle de Tàrrega i el Grup d'Arts Escèniques de Viladecans.
Els participants arribaran el divendres 4 al matí i participaran diverses activitats relacionals, debat i reflexió, fent trobada de col·lectius de joves vinculats a les arts escèniques. A partir de les 13 h, tindran l'oportunitat de compartir un vermut i, en funció de la seva edat, accedir al Vermut PRO per interactuar amb els professionals acreditats a la Mostra. Després del dinar conjunt de les 13.30 h, els joves assistiran a diversos espectacles de la programació de la fira durant la tarda.
Amb aquesta iniciativa, la Mostra Igualada referma la seva aposta per fomentar la connexió entre el públic jove i les arts escèniques, oferint-los una experiència immersiva i afavorint el seu contacte amb la creació i el circuit professional.
Des del 2019, Mostra Igualada compta amb el Grup Mostra Jove, un espai de trobada per a joves d'entre 12 i 22 anys de la comarca de l'Anoia amb interès en les arts escèniques. Aquest grup busca enriquir l'experiència dels joves, oferint-los eines i recursos per ampliar el seu bagatge escènic i conèixer la Mostra des d'una perspectiva no només de fira, sinó també d'espai de relació i plataforma professional.
Durant l'any, el Grup Mostra Jove assisteix a funcions teatrals i conversa amb artistes. Enguany han participat en trobades amb diverses companyies i han realitzat tallers vinculats a les arts escèniques.
La programació jove de La Mostra
El desig i la identitat, la crítica social, les contradiccions generacionals i el paper de les xarxes socials són algunes de les temàtiques que protagonitzen la programació jove d'aquesta edició de la Mostra Igualada.
Don Roberto, de Leamôk, proposa una deconstrucció contemporània de la figura de Don Juan, utilitzant un llenguatge directe i innovador que fusiona el hip-hop amb el teatre físic. Navaja, de laSADCUM, ofereix una reflexió sobre les relacions sexoafectives, l'autocrítica i l'autoaprenentatge, amb una mirada crítica cap a les xarxes socials i la seva influència en la construcció de la identitat.
L'humor també té el seu espai amb Boja, de Mariona Esplugues, una proposta que explora la recerca de la identitat i el sentit de la vida amb una mirada fresca i despreocupada. En el terreny musical, Lizzie, el musical, de Les Biaix, endinsa el públic en una història de rock basada en un crim real que aborda temes com l'abús sexual, la figura de la dona i les contradiccions socials.
L'experimentació tecnològica i la interactivitat arriben amb Odissees, de La Mecànica, en un viatge que explora la identitat personal i intergeneracional amb l'ajuda de la tecnologia. Finalment, Calla, Judit, calla, de Malsai Produccions, presenta el retrat d'una jove que lluita per trencar les barreres del seu entorn en una fàbrica tèxtil, fent una reflexió sobre la repressió social i la necessitat de fer-se escoltar.