//Plugins sense CDN ?>
El darrer diumenge de febrer, en una jornada de petita treva en aquests dies hivernals, Capellades va celebrar el seu Mercat Figueter. El bon ambient va regnar al municipi en una jornada que Capellades fa honor a una tradició molt antiga.
El Mercat Figueter va omplir com cada segon diumenge de Quaresma, els carrers de Capellades. Públic del municipi i de tota la comarca va recórrer els carrers per gaudir d'una proposta per tot el dia que combina la promoció econòmica i la cultura amb activitats per a totes les edats. Segons Àngel Soteras, regidor de Promoció, "hem aconseguit entre tots bastir una gran Fira: més parades, més activitats de tot tipus i per a totes les edats... més moviment, en definitiva, que al capdavall és del que es tracta en una fira. I hem aconseguit també evitar massificacions i millorar la fluïdesa evitant atapeir els carrers cèntrics de parades i programant espectacles itinerants per afavorir la circulació. Donem continuïtat així a la línia iniciada els últims anys i que entenem que és la que ens permetrà fer créixer el Mercat Figueter encara més".
La participació es van manifestar també els diferents polítics durant l'acte d'inauguració. Així l'alcalde, Aleix Auber, va obrir els parlaments ressaltant "la tradició que representa el Mercat Figueter, l'espai que continua ocupant com a comerç i la participació de tots els col·lectius que en prenen part". Seguidament el Diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, va voler expressar-se en el mateix sentit, recordant que "una fira bàsicament és la conjunció de tres elements: l'activitat econòmica, la promoció cultural i la presència de les entitats i elements propis de cada indret, que és el que dóna la personalitat i evita l'homogeneïtzació. Per això dies com el d'avui tenen el seu valor". Soteras, en la seva intervenció, va tenir "un record especial per a les persones que haurien pogut assistir a la fira i la seva situació personal els ho ha impedit" amb clares al·lusions a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Enguany la inauguració va ser diferent perquè a més dels parlaments protocol·laris, també hi va participar el Grup Teatral amb una acció que des dels balcons de la plaça volia fer paròdia de l'actual moment, des de diversos punts de vista. Malgrat ser a les acaballes de febrer, el sol va companyar un ambient ple de propostes. A la plaça Verdaguer tot el dia s'hi va poder degustar i conèixer els diferents productes de la comarca de l'Anoia. Al carrer Major, s'hi van col·locar els oficis antics, amb els professionals del fang, l'espart, el vímet, el vidre, el ferro, la fusta i la pedra, treballant-hi tot el dia. Les famílies amb nens, per la seva part, van poder gaudir dels diferents espais de joc, a la places de Sant Miquel i d'Àngel Guimerà i dels animals de granja instal·lats al Parc de la Bassa.