//Plugins sense CDN ?>
Aquest dilluns el públic de l'AUGA, que omplia de nou el Teatre Municipal l'Ateneu, es va submergir en les històries que el mossèn de Montbui, Josep Maria Pujol, explicava sobre Ruanda. Un país que supera el record de la brutal guerra de fa 22 anys amb un somriure a la cara.
Un petit país amb menys territori que Catalunya i amb 12 milions d'habitants que, malgrat la pobresa i la guerra entre hutus i tutsis, viuen alegres i transmeten joia. Aquesta és una cara del país on Josep Pujol -el mossèn de Montbui- va viure una vintena d'anys i on, des de fa vint anys més, viatja cada estiu per aportar la seva ajuda. L'acompanyen sempre una colla diferent de joves de Montbui o la resta de l'Anoia. El mossèn i tres dels sis joves que van viatjar aquest estiu al cor de l'Àfrica, van explicar amb precisió i amenitat molts dels aspectes de la vida quotidiana i dels esforços que fan els ruandesos per viure i lentament progressar. Aquests joves van saber captar perfectament el pols d'un país i la joia de viure de la seva gent, i la van saber transmetre al públic d'AUGA. Un públic que va assistir massivament a l'acte fins a omplir el Teatre l'Ateneu. El proper dilluns, Carolina Riba oferirà una visió inèdita de l'edifici de l'Asil d'Igualada i de la dinastia dels Rubió i Bellver.
La xerrada realitzada per joves de l’Anoia i en Josep Pujol va ser molt interessant. realment com deia el títol de la xerrada el cor de l’Àfrica, Rwanda, amb aquests joves els va quedar un tros... Llegir més d’aquest cor, i és cert que quan viatges sempre quedes enamorat dels diferents països i continents. l’Àfrica és especial i cal conèixer-la perquè té molt a dir, és d’una complexitat en la cultura, la natura, la gent molt contrastada d’on venim, i cal assumir-ho amb molt de respecte.
Enhorabona als joves anoiencs i a Auga de donar oportunitats a fer conèixer aquestes agradables i enriquidores experiències.
marcel.la carol
Igualada
19 d'octubre 2016.19:53h
Ni que fos per unes hores ens va retornar l’esperança