//Plugins sense CDN ?>
La 34a Mostra d'Igualada ha obert aquest dijous la programació per a professionals. Una activitat estratègica que permet prendre el pols al sector i fomentar els negocis. La Mostra PRO Catalan Arts, ubicada al primer pis del Museu de la Pell, compta amb prop de 700 professionals d'unes 400 entitats. Venen d'arreu de l'Estat, però també de països com la Xina, el Regne Unit, Irlanda, Dinamarca o Itàlia, entre d'altres. Un d'ells és en Noel Jordan, d'Edimburg. És la primera vegada que visita la Mostra i d'ella n'espera trobar espectacles "que toquin el cor" i facin pensar en el món que vivim. També la Stefania Lo Gueudice, de Roma, qui, de la Mostra, en valora el fet que és un festival arrelat a la ciutat.
Lourdes Casademont / Nia Escolà / ACN Cada any, la Mostra d'Igualada convoca prop d'un miler de professionals del sector amb l'objectiu de configurar les programacions familiars d'arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen.
Entre ells, aquest dijous hi participa Joan Llop, president de l'associació de companyies de teatre familiar, qui destaca el bon moment que viu el sector: "El teatre familiar català és punta de llança a l'estat espanyol i a Europa ja es fa notar. Estem molt en forma i s'ha d'aprofitar i continuar potenciant". Hi està d'acord la Lola Lara, de Teatralia, que ja ha vingut diverses vegades a la Mostra atreta per la qualitat dels espectacles que s'hi presenten.
Un cop feta aquest matí la inauguració i la presentació dels programadors internacionals i estatals, s'ha fet una jornada dedicada a les bones pràctiques de creació de públics des de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques.
Per assegurar la màxima presència dels inscrits, la programació d'espectacles s'atura unes hores per tal que companyies, programadors i altres professionals puguin reunir-se i fer trobades informals.
La programació de divendres i dissabte
Pel que fa a divendres, la jornada començarà amb un debat sobre la relació artista-programador amb dinàmiques de grup. A la tarda es presentaran espais de residència i creació amb una xerrada amb els gestors de La La Casa del Teatre Nu (Anoia), Copons inLoft (Anoia), La Cremallera (Ripollès), Cal Gras (Bages) i El Canal (Gironès).
L'última jornada professional serà aquest dissabte amb la presentació de tres projectes d'arts escèniques: ASSITEJ España (Artes escénicas para la infancia y la juventud), que donarà a conèixer els seus circuits i premis enfocats a estimular l’escriptura d’obres de teatre per a la infància i la joventut; la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics), que exposarà el seu nou catàleg de bones pràctiques de programacions escolars, i el projecte educatiu La Mostra Mestra, que presentarà l’itinerari per descobrir com unir arts escèniques i centres educatius.