TORNAR

La Mostra internacional de films de dones també es podrà veure a les pantalles de la Conca d'Òdena

A través del projecte ”Conegudes (també) a casa” de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, aquest novembre es projectaran tres pel·lícules dirigides per dones a Igualada, Jorba i Vilanova del Camí

cultura
Dilluns, 8 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La 29a edició de la Mostra internacional de films de dones arriba a la Conca d'Òdena de la mà de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena que, a través del projecte "Conegudes (també) a casa", aposta per aquest programa itinerant de cineastes catalanes. Es podran veure les pel·lícules La mami, de Laura Herrero, l'11 de novembre a Igualada; Las niñas, de Pilar Palomero, el 21 de novembre a Jorba; i 15 hores, de Judith Colell, el 28 de novembre a Vilanova del Camí.

La mami, de Laura Herrero

El dijous 11 de novembre, a les 29 h, a l'Ateneu Cinema d'Igualada i en sessió del Cineclub Ateneu—entitat que col·labora amb la MICOD en l'organització del festival— es projectarà La mami, de la directora Laura Herrero, que assistirà a la projecció per compartir una tertúlia amb el públic assistent.



Doña Olga treballa al món del cabaret des de fa més de quaranta-cinc anys i ara és La Mami, l'encarregada del lavabo de dones del mític Cabaret Barba Azul. Cada nit té cura de les noies que hi treballen i que ballen amb els clients. Per a elles, el lavabo és una bombolla de confiança dins del Barba Azul. Avui arriba una noia nova que té un fill malalt i necessita feina.

Las niñas, de Pilar Palomero

La segona pel·lícula del cicle es podrà veure el 21 de novembre, a les 19 h, a la sala polivalent de Jorba, municipi que participa per primera vegada en aquest projecte. Es tracta de Las niñas, de Pilar Palomero.



Espanya, 1992. La Celia ha crescut sense qüestionar-se mai res d'allò que l'envolta. L'arribada de la Brisa a l'escola de monges on estudia i la nova amistat amb un grup de noies més grans que ella la porten a descobrir una realitat que ja no té res a veure amb l'educació tan desfasada que rep, tant a casa com a l'escola. Té tretze anys i la pubertat fa que s'encari amb tot allò que fins ara havia significat comoditat i seguretat, inclosa la relació amb la seva mare.

15 hores de Judith Colell

Tancarà la 29 Mostra de Films de Dones a la Conca d'Òdena la preestrena del film 15 hores de Judith Colell al municipi de Vilanova del Camí. Serà el diumenge 28 de novembre a les 18 h a Can Papasseit. La pel·lícula de Colell s'emmarca també a l'agenda del Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones i ella hi serà present el mateix 28 de novembre per a fer tertúlia després del film. Judith Colell és directora, guionista i productora de cinema i actualment presideix l'Acadèmia del Cinema Català.



La música els va unir. L'Aura, el primer violí de l'orquestra, i el Manuel, el director de moda a tot el món, són el matrimoni més envejat del país. Són artistes famosos i rics, però la seva relació amaga un secret inconfessable. Ell la maltracta, fet que ella ha amagat durant massa temps. Un dia, farta del seu infern incomunicat, l'Aura decideix fer el pas i demanar ajuda, llavors passa el que sempre havia sospitat, però que mai es va atrevir a confirmar.

Projeccions gratuïtes

Les projeccions de la Mostra internacional de films de dones a la Conca d'Òdena seran gratuïtes. Compten amb el finançament de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i també el suport d'altres institucions com l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o el Ministeri de cultura.

Una iniciativa imulsada des de la MICOD i els ajuntaments de la Conca

La 29 Mostra de Films de Dones a la Conca d'Òdena l'han impulsat les regidores d'igualtat Carlota Carner de l'Ajuntament d'Igualada, Laura Pavón de Vilanova del Camí, Coral Vázquez de Santa Margarida de Montbui, Alba Gallardo d'Òdena, Berta Pons de La Pobla de Claramunt, Carla Peña de Castellolí i Sílvia Escura de Jorba, en coordinació amb l'àrea d'igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, que treballa "per visibilitzar les aportacions de les dones, històricament invisibilitzades i, pel que fa al cinema, concretament, poc representades en els rols de direcció. El cinema, i en conjunt el món de l'audiovisual, són espais privilegiats per debatre sobre el paper dels elements simbòlics i la seva influència en la construcció dels rols de gènere. El treball de les directores cinematogràfiques contribueix a enriquir l'imaginari social amb noves perspectives i mirades", han explicat des de l'ens.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.