TORNAR
PUBLICITAT

El Museu Molí Paperer de Capellades reivindica la xilografia catalana

Amb l’exposició Xilografies. La fusta feta imatge

cultura
Dimecres, 4 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins al 13 de maig es pot visitar al Museu Molí Paperer de Capellades, l'exposició itinerant Xilografies, la fusta feta imatge. L'auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII-XIX. L'exposició és produïda per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de implicar museus de diferents tipologies mitjançant una temàtica transversal. Aquesta exposició està centrada en el món de les xilografies, instrument de treball dels antics impressors. Les xilografies constitueixen per si soles una font documental històrica de primera mà, ens il·lustra sobre moda, música, instruments, oficis, costums, tradicions, festes, cultura popular i religiosa de la societat preindustrial de Catalunya.

PUBLICITAT

L’exposició reivindica la xilografia catalana, delicades peces escultòriques de baix relleu en fusta dels períodes barroc i neoclàssic, que són instruments de treball per a l’impressor i que són un arxiu gràfic de la història dels inicis del disseny industrial, la moda, la música, els oficis, els costums, les festivitats i la cultura popular de la societat preindustrial a Catalunya. S’han agrupat els oficis i la informació en sis àmbits temàtics, en els quals destaquem la seva capacitat d’innovació, creació, adequació i transmissió al llarg del temps.

L'exposició es pot vistar de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h; dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 h a 14.30 h

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.