//Plugins sense CDN ?>
La falta de recursos econòmics és el que els ha impulsat a iniciar aquesta iniciativa que demana la col·laboració ciutadana.
La que es vol restaurar es tracta d'una roda d'eix horitzontal que encara es pot posar en funcionament i és un dels principals atractius pels visitants. Amb el temps, la roda ha anat patint un desgast estructural que fa que avui en dia sigui molt difícil fer-la girar.
Experts en el camp de la restauració han diagnosticat que el seu estat és irreparable i que cal construir-ne una de nova.
Des del museu es vol aprofitar el fet que encara hi ha un fuster a Capellades que és l'última persona viva que encara havia construït rodes hidràuliques, que té més de noranta anys i es vol servir del seu coneixement per poder encarregar a un mestre d'aixa del Museu Marítim de Barcelona la construcció d'una nova roda.
Objectiu de finançament
Tot el procés es documentarà i s’enregistrarà per part del Centre de Documentació Marítim del Museu Marítim de Barcelona i cal pressupost per poder finançar els materials i la mà d'obra dedicada a la construcció de la nova roda hidràulica.
Per dur a terme el projecte s'ha engegat una campanya mitjançant la plataforma Verkami que vol recaptar 10.000 €.
Si s’assoleix es podrà reconstruïr la roda hidràulica amb un procés de treball que durarà uns 3 o 4 mesos. La nova roda podria estar llesta durant el 2014.
Recompenses
L’artista Perico Pastor també ha col·laborat de manera desinteressada amb el projecte. Ha realitzat un dibuix de la roda hidràulica que es podrà trobar en diferents formats en les recompenses que rebran els mecenes. En funció del nivell de l’aportació, rebran una reproducció digital sobre paper fet a mà del museu, una samarreta estampada amb el dibuix, ui na serigrafia númerada. També hi haurà la possibilitat de quedar-se el dibuix original per un únic micromecenes, el que faci l’aportació més generosa.
Enllaç del projecte a Verkami: http://www.verkami.com/locale/ca/projects/4055
El museu
El Museu-Molí Paperer de Capellades és un dels museus sobre paper més rellevants internacionalment. Fou fundat fa 50 anys per iniciativa d'un grup d'industrials i tècnics paperers, i actualment és Secció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Ubicat en un antic molí paperer, compta amb una col·lecció d'eines i maquinària pròpia del segle XVIII. Cada any rep al voltant de 30.000 visitants, dels quals un 75-80 % és públic escolar. És un dels museus de Catalunya amb una quota d'autofinançament més elevada (un 70%).