//Plugins sense CDN ?>
Una exposició per posar en valor el paper dels museus com a dipositaris de la memòria material. Es fa en el marc dels actes en record dels 80 anys del final de la Guerra Civil.
Des del proper dimarts, 2 d'abril, el Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia acull l'exposició '1939. L'abans i el després. El salvament del retaule de Rubió'. La mostra s'integra en una iniciativa transversal al territori, organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i en la qual hi participaran un total de 25 museus.
L'objectiu de l'exposició és assenyalar aquestes institucions com a dipositàries de la memòria material i, per tant, també de la reflexió històrica dels precedents, els esdeveniments i les conseqüències de la guerra, així com el seu paper fonamental en
la salvaguarda del patrimoni.
A l'equipament igualadí s'exposaran dos fragments del guardapols del retaule gòtic de Rubió, que seran el pretext per explicar com es va aconseguir salvar aquest magnífic element, el procés de la seva restauració acabada la Guerra Civil, el seu retorn a l'església de Rubió i la conservació d'algunes parts originals no restituïdes, com la predel·la o aquests fragments del guardapols, actualment conservats al Museu Episcopal de Vic i al Museu de la Pell, respectivament.
Una exposició que és part del programa 'El temor d'un futur incert. 80 anys del final de la Guerra Civil a Igualada promogut des del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, amb una àmplia agenda d'exposicions, conferències, teatre i cinema, per recordar aquells moments d'incertesa a la ciutat en acabar la guerra. L'exposició es podrà veure fins el 30 de juny, amb entrada lliure.