El Museu de la Pell acull una exposició sobre l'empremta de 1714 a l'art
La fotografia és la protagonista de l'altra mostra del Museu aquest mes
D'un cop d'ull
Una de les moltes empremtes que ha deixat la Guerra de Successió és en l'art. El Museu de la Pell d'Igualada tracta aquesta traça i especialment els efectes a Igualada, amb l'àngel del retaule de Santa Maria. Durant aquest mes d'octubre, l'exposició 'Què ens queda de 1714?' anirà acompanyada d'una mostra sobre l'evolució del retrat
Els efectes de la Guerra de Successió i la lluita del 1714 dels catalans a l'art i l'arquitectura de les nostres ciutats és l'objecte de l'exposició 'Què ens queda de 1714?', que s'obre aquest dijous 2 d'octubre i que fins el 5 de novembre es podrà veure al vestíbul del Museu Comarcal. És un projecte de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona que vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d’elements que estan relacionats, de manera directa o indirecta, amb els fets de la Guerra de Successió. L'exposició s'obre a les 7. El mateix dia, a 2/ de 8, serà el tret de sortida de l’exposició itinerant 'Cara a cara. El retrat a la col·lecció Foto Colectania', que explora el gènere del retrat des dels anys cinquanta del segle XX fins a l’actualitat.
Pel que fa referència a l'exposició sobre 1714, el Museu de la Pell d’Igualada participa en aquest projecte amb la instal·lació d’una figura policromada d’àngel del retaule de la Basílica de Santa Maria d’Igualada. Aquesta és una de les talles originals conservades del retaule barroc que, encarregat el 1707, va ser finalment iniciat el 1718 després de la Guerra de Successió i enllestit el 1747. El conflicte va suposar una parada en els treballs i la continuació anys després, amb uns paràmetres artístics que no eren exactament els mateixos. La instal·lació es podrà visitar al museu fins al 5 de novembre. En paral·lel, s’ha posat en marxa una pàgina web amb continguts ampliats des d’on es podrà seguir el desenvolupament del projecte: http://www.diba.cat/web/exposicio-1714. També es convida els visitants a compartir les seves impressions a la xarxa mitjançant l’etiqueta #museuslocals1714.
'Cara a cara', l'evolució del concepte de retrat
L'exposició 'Cara a cara' tracta l'evolució del retrat des de la perspectiva d'alguns dels autors més anomenats en la fotografia. L’exposició està conformada per diverses fotografies d’autors consagrats i actuals, entre els quals Josep M. Casademont, Juan Manuel Castro Prieto, Francesc Català-Roca o Leopoldo Pomés. El comissari de la mostra, del seu comissari, Pepe Font de Mora, explica que volen explicar com "com el concepte de retrat evoluciona més enllà de la seva definició etimològica, de la mera representació, i ens recorda que aquest gènere ha estat un dels més atractius d’aquest mitjà, ja que ens remet a quelcom molt proper: nosaltres mateixos i els altres".
0 Comentaris
Deixa el teu comentari