TORNAR

El Museu de la Pell d'Igualada genera 3 euros al territori per cada euro invertit des de l'administració

cultura
Dijous, 28 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Museu de la Pell d’Igualada pertany al Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya des de l’any 1998. Aquest grup, format per 26 museus arreu de Catalunya, va generar 3,06 euros per cada euro d’inversió per part de l’Administració pública (ja sigui per part de l’Ajuntament, el Consell Comarcal, la Diputació o la Generalitat), l’any 2022.

Aquestes dades provenen de l’Estudi de l’impacte econòmic dels museus del Sistema Territorial del MNACTEC 2022, elaborat per la consultoria Rusiñol & Associats. La xifra de l’impacte econòmic ha augmentat un 43% des del primer informe de l’any 2017, en què era de 2,14 euros per cada euro públic invertit.

En xifres globals, l’import que l’Administració va dedicar l’any 2022 a les inversions i la despesa corrent dels 18 museus del Sistema Territorial del MNACTEC analitzats va ser de 8.182.917,07 euros. Aquesta inversió pública en els museus ha generat en el territori un impacte econòmic de 24.928.760 euros.

Aquests centres museístics i patrimonials independents expliquen la industrialització arreu del territori català. El Museu de la Pell, dins d’aquest sistema de museus, explica la singularitat de la indústria de la pell, que encara avui constitueix un dels motors econòmics d’Igualada. El Museu conserva, difon, investiga i posa en valor el patrimoni moble i immoble d’aquest ofici mil·lenari a la ciutat


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.