TORNAR

El Museu de la Pell ofereix descomptes del 50% en les entrades al públic general, aquesta tardor

Per a col·lectius com estudiants, majors de 65 anys o persones sense feina, l’accés serà gratuït

cultura
Dijous, 17 setembre 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa dècades, el Museu de la Pell és una finestra al passat i a com es va desenvolupar la primera indústria a Igualada. L'horari d'obertura del Museu és de dimarts a divendres, de 10 a 2, les tardes de dijous i divendres, de 4 a 8 i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 2.

Des del primer dia de la tardor, el 22 de setembre i fins al 20 de desembre, el Museu de la Pell d'Igualada anima a visitar les diferents exposicions permanents dels edificis de Cal Boyer i Cal Granotes amb un descompte del 50% en l'entrada general. Hi haurà entrada gratuïta per a infants i joves, estudiants, docents, famílies nombroses i monoparentals, jubilats, discapacitats i aturats.

A l'edifici històric de Cal Boyer, que va ser una fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, s'hi troben tres àmbits: 'L'home i l'aigua', 'Univers de pell' i 'L'ofici d'adober'. La primera exposició presenta una visió general de les qualitats i ús de l'aigua. La col·lecció d'estris i enginys hidràulics es reforça amb el canal d'experimentació, que ajuda a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua.

'Univers de pell' és un espai que es dedica a explicar l'ús de la pell per la humanitat, al llarg del temps i per diferents cultures a través d'una selecció acurada d'objectes,  confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats de la pell adobada. L'altre espai sobre la pell, 'L'ofici d'adober', se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant, fins a la implantació industrial que explica la vigència dels processos productius de les empreses adoberes actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

A pocs metres de Cal Boyer hi ha Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. És situada a pocs metres de Cal Boyer i a frec del Rec, canal medieval  que abastia les fàbriques de la zona. La posada en escena de l'ofici artesanal de l'adob de la pell grossa —bovina— ens transporta a la Igualada preindustrial. La visita a les mostres permanents del Museu es pot complementar amb la visita, de caràcter gratuït, a l'exposició temporal Ritmes. Josep Campeny i Santamaria (Igualada, 1858-Barcelona, 1922), dedicada a un dels escultors, d'arrels igualadines, més destacats de l'època del Modernisme.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.