//Plugins sense CDN ?>
Aquest dilluns s'ha iniciat el curs' Introduction to Geometric Morphometric', que permetrà als participants aprofundir en l’anàlisi de les formes naturals sobre la base de coordenades històriques i, a més, establirà els fonaments per posar en pràctica la recerca a partir d’aquest tipus de dades.
La durada d’aquest curs, organitzat per l’empresa Transmitting Science, serà de 4 jornades i els alumnes s’allotjaran a l’alberg de Can Roviralta, instal·lació que forma part del projecte CRIP.
Cal apuntar també que el CRIP ja té programats un conjunt d’activitats familiars, formatives i d’especialització per a la resta de l’any que es poden consultar al web www.crip.cat.
Es faran: Cursos d’especialització amb la participació de l’empresa Transmitting Science Es desenvoluparan un total de quatre cursos més de caràcter internacional adreçats a científics i professionals de la paleontologia. Aquests cursos són: Geometric morphometric and philogeny i The use of philogenies in he study of macroevolution.També es durà a terme un curs de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) titulat 'Gairebé Humans. La recerca sobre els hominoïdeus fòssils de Catalunya'. També participarà en el I Simposi Internacional sobre conservació de col·leccions naturals: Que es farà a Barcelona entre els dies 18 i 20 de setembre i on també col·laboren els Museus Nacionals d’Escòcia, l’Institut Smithsonian dels EEUU, l’Escola de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i les empreses Transmitting Science i Escuela Taller de Restauración Paleontológica. I organitzarà els tallers i cursos divulgatius 'Natura Viva – Natura Fòssil' orientats a apropar aquesta biodiversitat que ens envolta a tots els públics amb l’objectiu de fer créixer el respecte, la comprensió i l’estima pel nostre entorn.
El projecte CRIP, proposta de desenvolupament local sostenible i coherent amb el territori.
El CRIP és el projecte que posa en valor la importància del patrimoni paleontològic del nostre territori i que difon els seus continguts entre estudiosos, especialistes i públic en general. El centre ja ha posat en marxa l’espai de formació i l’alberg de visitants. El pròxim pas serà el projecte museogràfic per l’espai dedicat a la difusió dels valors del patrimoni paleontològic i un alberg que acollirà els usuaris i visitants.
El projecte, dirigit per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, és una oportunitat pels Hostalets de Pierola i la comarca de l’Anoia ja que proposa un nou model de desenvolupament del territori basat en la recerca, el coneixement i la innovació. El projecte ha d’esdevenir un factor en el territori per a la generació de beneficis en l’àmbit econòmic, cultural, educatiu i social