TORNAR

La novena edició del Festival Microcurt ja té els 16 finalistes que optaran als premis el dia 23 de juliol

S'hi han inscrit 84 curtmetratges del País Basc, de València, de Galícia, de diferents punt de Catalunya, d’Argentina i de Mèxic

cultura
Dijous, 8 juliol 2010. 09:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El festival MicroCurt va sorgir arran del curs de realització de curtmetratges 'Rere la càmera' impartit per Jordi Comellas i organitzat pel Centre Cívic de Fàtima d’Igualada. Des d'aquest any, ininterrompudament, el festival ha desplegat la pantalla on s’han projectat més de 160 curtmetratges vinguts d’arreu de Catalunya, d’Espanya i, fins i tot, Argentina, Itàlia i Alemanya. A partir de l’any 2008 s’hi han sumat altres projectes com és el Microcurt Express, un concurs ràpid de curtmetratges realitzat en 10 hores.

Cartell del Microcurt

El Festival és ja com un aparador de les produccions més destacades tant a nivell local, com en altres àmbits geogràfics. Un espai on projectar petites joies dels nous creadors a partir de les seves primeres passes en el món del cinema, en un suport molt proper i accessible: el vídeo, ja sigui en format digital o en el sistema més estàndard.

Creació i narració

L’esperit del festival és el de premiar aquells curts que amb els mínims recursos tècnics obtenen els millors resultats, encara que això no ha de ser un impediment per premiar un curt realitzat amb molts mitjans tècnics, sempre que el guió, l’originalitat, el muntatge o l’ús de plans siguin els adequats. Sovint podem deixar-nos portar per produccions procedents d’escoles que disposen de molts mitjans tècnics. Es tracta de premiar aquells curtmetratges en els quals s’intueix la potencialitat creativa i narrativa dels seus autors, més enllà de les possibilitats de recursos tècnics.

Els 16 microcurts finalistes

Aquests són els 16 microcurts seleccionats per participar en la novena edició del Festival Microcurt d’Igualada:

Forguetina, de Juan Alberto de Burgos, de Madrid

¿Quién puede matar a un hombre? d’Enrique Piñuel Martón, de Madrid

El Finger, d’Alvaro Oliva de Santander

Barcelona-Venècia, de David Muñoz, de Barcelona

Nombres propios, de Maria Pérez i Sabina Urraca de Càceres

Tachaan, de Rafael Cano, de Madrid

¿Cómo termina Lost? de Luis Murillo de Madrid

Lost, d’Alberto Dorado, de Madrid

La Tormenta, de Camilo Villasmil de Barcelona

Luciérnaga, de Carlota Coronado de Madrid

Mi abuela Maria, de David Valero Simón, d’Alacant

En el insomnio, de José Angel Alayón, de Santa Cruz de Tenerife

Burocracia, de Rosa Màrquez de Madrid

La piñata, de Manuel Arija de Madrid

Premi Especial de l'Anoia

Aquest mateix dia, es projectaran també tots els microcurts presentats per realitzadors de la comarca, ja que opten al Premi Especial de l’Anoia, dotat amb 300 euros i un trofeu. Així mateix, es projectaran també alguns dels curtmetratges realitzats per l’Escola Gaspar Camps d’Igualada durant la setmana de l’audiovisual i també es projectaran tots els treballs presentats al III Concurs del microCurt Express. Els treballs finalistes d'aquesta categoria són:

Barrots, de Marc Farreras d’Igualada

Punto de no retorno, d’Albert Caballé d’Igualada

Nàufrag, de Bernat Enrich Miquel d’Igualada


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.