//Plugins sense CDN ?>
Una jove estudiant d'enginyeria va donar a conèixer al públic que omplia el Teatre Municipal un dels possibles perquès de les "males olors" que pateixen alguns dels habitants de la capital anoienca. La propera sessió de l'AUGA serà sobre la "Crema de Sant Josep" que oferiran el proper dilluns, dia 19 de març, tres cuineres/ers de l'Anoia en l'última classe del trimestre.
Les causes de la mala olor -eufemisme de "pudor"- que en determinades hores i sobretot en dies calorosos molesta molt a una part de la ciutat d'Igualada van ser objecte d'anàlisi aquest passat dilluns a l'AUGA. Núria Vidal, estudiant d'enginyeria electrònica de 18 anys, és va valder del seu treball de recerca elaborat fa poc més d'un any. Una exposició clara, segura i documentada davant un auditori de centenars de persones.
La tesi de Vidal consta d'un examen estadístic de les dades de qualitat de l'aire -concretament el Sulfúr d'Hidrògen- que facilita l'estació d'anàlisis situada a la plaça de la Masuca, prenent-les des de l'any 2000 i fins al 2016, tot referint-se a que la depuradora va entrar en funcionament l'any 2006. La jove igualadina apunta com a causa la depuradora, però també s'ha exposat que hi ha un problema de clavegueram. La solució a les molèsties que han d'aguantar una part important d'igualadins "és molt complexa".