//Plugins sense CDN ?>
S'ha iniciat la setzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Les propostes de música tradicional poden ser presentades fins al pròxim 9 de juliol a través d'aquest lloc web. Els tres finalistes tindran l'oportunitat d'actuar a la Fira Mediterrània de Manresa, on es decidirà el guanyador.
El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han organitzat la setzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Aquest certamen està obert a músics emergents, siguin grups o solistes, que presentin propostes de folk i música tradicional mediterrània. Els participants hauran d'enviar un mínim de quatre peces, siguin originals o versions, i registrar-se al lloc web www.concurssons.cat abans de les 24 hores del 9 de juliol.
Un cop rebudes totes les propostes, un jurat seleccionarà tres finalistes que actuaran en directe a la 26a edició de la Fira Mediterrània. El guanyador del concurs obtindrà com a premi la possibilitat d'enregistrar, produir i promocionar un disc en un estudi professional, a més d'una campanya publicitària i contractes per participar en els principals festivals i cicles de folk del 2024, com ara el Festival Folk Internacional Tradicionàrius, la Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú i l'Ethno Catalonia de Banyoles.
A més, el guanyador tindrà l'oportunitat de formar part del projecte d'acompanyament artístic Obrador d'Arrel de la Fira Mediterrània. Aquesta iniciativa, que va començar enguany amb els guanyadors del Concurs 2022, Bum Ditty, es converteix ara en una part oficial del premi. Així doncs, el guanyador del 2023 entrarà automàticament a formar part de l'Obrador d'Arrel. Per obtenir més informació i consultar les bases completes, podeu visitar el lloc web Concurs Sons.
Els guanyadors anteriors del Concurs Sons de la Mediterrània han estat Grollers de sa Factoria, una big band tradicional de Mallorca (2008); Amansalva, un quartet musical (2009); Tazzuff, un grup instrumental de música tradicional (2010); RIU, un grup de folk del Baix Llobregat (2011); Els Laietans, una colla de gralla (2012); Inxa Impro Quartet, un grup de folk-jazz instrumental (2013); Mox, un grup de folk-rock de l'Horta (2014); Roba Estesa, un grup de folk festiu del Camp de Tarragona (2015); Criatures, un duet de gralla i acordió (2016); Balkan Paradise Orchestra, una formació explosiva de música balcànica (2017); la cantautora Clàudia Cabero (2018), el grup unipersonal La Companyia MINIMíssimA (2019), el duo valencià format per la cantant Laura Esparza i el guitarrista i percussionista Carlos Esteban (2020), la cantautora de Felanitx Mar Grimalt (2021) i el grup de folk i oldstyle Bum Ditty (2022).