TORNAR

'Odeim' parla de la por al Teatre Municipal l'Ateneu

Una peça teatral que regira i recrea el concepte de la por

cultura
Divendres, 14 novembre 2014. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'Odeim', és a dir, el concepte castellà 'miedo' al revés. L'obra de la companyia Cienfuegos Danza es representarà demà a l'Ateneu, a les 9 del vespre, en una representació que conjumina quatre coreografies diferents

Demà dissabte, 15 de novembre a les 9 del vespre, la companyia Cienfuegosdanza presenta al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada 'Odeim', un espectacle que té el seu origen en la por i que sorgeix de la necessitat de dominar l’angoixa, fer fora el dubte, identificar la torbació. Llegint el títol a l’inrevés ens suggereix el terme en castellà 'miedo'. Aquesta proposta coreogràfica de Yoshua Cienfuegos forma part de Platea, el Programa Estatal de Circulació d'Espectacles d'Arts Escèniques de diverses comunitats autònomes, que compta amb el suport del Ministeri de Cultura.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) aquest vespre, de 7 a 9, i demà dissabte d'11 a 2. També des de dues hores abans de l’espectacle a la taquilla del Passatge Vives i al portal www.ticketea.com. Els tiquets tenen un preu de 15 i 12 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. Per a la creació d’'Odeim', la companyia va elaborar un procés d’investigació i creació que ha donat com a resultat una obra formada per quatre coreografies amb la por com a denominador comú. Furtivo (on es detaca l’instint primari de l’ésser humà: la seva part animal); Ratas (l’epicentre d’aquesta peça és la pèrdua de poder econòmic); El rey (el personatge d’un rei permet analitzar el poder) i tanquen amb Claustrofobia (els ballarins s’enfronten al temor personal). Tal com diuen “el desig de la recerca, de canvi, de compromís, de manifestació, d’acció, genera i impulsa amb força aquest nou espectacle. Analitzem la por, les nostres pors, i ens hi encarem, que juntament amb el seu contrari, l’esperança, permeten comprendre els problemes ètics, religiosos i polítics”. Un espectacle ric en moviment i en la seva l’anàlisi. Un desenvolupament espacial molt estudiat i conscient. Un gran repte de cadascun dels còmplices que formen l’equip. Una volta de rosca d’aquesta companyia en el seu compromís artístic. La direcció musical és de Rut Quiles, que ha comptat amb música pròpia, de Joan Valent i de Ximo Arias. Unes melodies que volen transmetre emocions, sentiments, idees i bellesa i que són ballades per Raquel Torrejón, Marina Rodríguez, Ana Paredes, Diego Arconada i Maynor Chávez.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.