TORNAR

L'onzè Mercat de les Espècies d'Argençola "supera les expectatives"

Bona afluència de visitants en una jornada on el fonoll va ser la planta local protagonista

cultura
Dijous, 17 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Va ser a mig gas, després de no poder-se celebrar fa un any i amb les restriccions que força la situació actual, però l'organització es mostra satisfeta. Totes les activitats presencials van exhaurir les places.

De la mà del Trill, una de les entitats més potents de l'oest de l'Anoia, el municipi d'Argençola va celebrar dissabte 12 el Mercat de les Espècies que "va superar les expectatives", segons l'organització. Des de les 8 del matí fins a les 7 de la tarda, en un dels dies més calorosos d'aquest 2021, el certamen va tenir lloc, amb molt bona afluència de visitants, tot i que amb menys parades que altres anys, a causa de les restriccions.

Entre els objectius del Mercat hi ha el de reivindicar les plantes locals i recuperar els coneixements i difondre els usos de la flora, en aquest cas del fonoll, que era la planta d'enguany. Es va engegar el dissabte amb la Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica per la Serra de Cantagalls (Argençola) a càrrec de la Natacha i Guillem dels Corremarges i l'Astrid van Ginkel de Fitomon. Amb la passió que els caracteritza, encadenaven relats, aliments i remeis de la flora dels camins i marges de cultius, així com del bosc de Cantagalls.


També es va fer la Jornada tècnica en línia, que va donar l'oportunitat d'apropar el mercat a les persones que no es varen atansar a Argençola. La Marisa Benavente i Pilar Herrera de Les Champaneles varen parlar de nutrients, cuina i remeis populars amb les plantes silvestres, segons els diferents principis actius, mucílags, principis amargs, olis essencials, inulina i sofrats. I l'Astrid van Ginkel de Fitomon i Els Corremarges varen exposar totes les cares del Fonoll, propietats medicinals, etnobotàniques, alimentàries i aromateràpia.

Per tancar les activitats de tarda, es va fer l'Alquímia de les espècies amb dos tallers simultanis d'elaboracions alimentàries amb bulb, fulles, flors i llavors de fonoll. La Blanca Vela va parlar de les receptes de romesco amb les fulles tendres de fonoll, crema de fonoll amb el bulb, crakers salats i galetes. Al seu torn l'Amanda Bataller va explicar el secret de l'arròs amb llet amb llavors de fonoll, pesto de fulles de fonoll, bulb de fonoll rostit i tempura de fulles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.