//Plugins sense CDN ?>
El certamen organitzat per l'Ajuntament d'Igualada i l'AFI tancava aquest cap de setmana la cinquena edició. Els impulsors es mostren especialment contents de l'augment de visites en punts com el Museu o la Rectoria de Santa Maria.
El cinquè FineArt acaba amb l'organització satisfeta amb un nou rècord. Segons les xifres, gairebé 30.000 visitants s'han passejat durant 24 dies per les 22 sales d'exposició del festival fotogràfic FineArt Igualada. Els visitants provenen, sobretot, d'arreu de Catalunya però també d'altres zones de l'Estat Espanyol com són el País Valencià, Aragó o Madrid, i fins i tot de l'estranger, com ara França.
Pel que fa als espais, allà on s'han incrementat més les visites respecte les edicions anteriors són el Museu de la Pell d'Igualada, on hi havia 15 exposicions, amb un 10% d'increment; la Rectoria de Santa Maria, amb l'exposició de 'L'Ombra' de Kilian Jornet que ha augmentat un 20% les visites; i la Igualadina Cotonera, on enguany s'acollien les 8 escoles de fotografia i imatge, amb un increment del 15%. També cal destacar la bona acollida del Celler i Molí d'oli de l'antic Sindicat de Vinyaters d'Igualada, reobert per primera vegada per rebre l'exposició d'Àngel Prat.
Altres sales com la galeria Artèria, el Portal del Llevador i la Biblioteca Central també han vist un augment en el nombre de visitants. "Aquestes dades no fan més que mostrar el gran moviment i expectació que desperta any rere any el nostre festival fotogràfic, la qual cosa ens empeny a seguir amb més força", afirma el director del festival, Ramon Muntané, després d'analitzar les dades de la cinquena edició de FineArt Igualada. Muntané destaca no només el nombre de visitants sinó també el nombre de participants en els tallers que s'organitzen complementàriament.
Les exposicions més visitades han estat les de Gervasio Sánchez, que ha impactat i emocionat a tothom, mostrant una realitat colpidora que malauradament encara està instaurada; i la del Jordi Saragossa que ha agradat i sorprès molt al jovent, tant per les fotografies com per les anècdotes explicades a la visita guiada. També se'n destaquen la de Cesc Sales, el Javier Corso o la Joana Biarnés, entre moltes d'altres.
Ramon Muntané manifesta que "els fotògrafs participants es mostren satisfets" davant l'aposta del consistori igualadí, celebren l'organització del festival, la ubicació de les exposicions en espais singulars i reclamen que altres festivals s'emmirallin en el d'Igualada. "Hi ha interès en el sector per venir a exposa
a FineArt, de fet just en acabar aquesta edició ja tenim algunes propostes per la vinent" comenta Muntané.