//Plugins sense CDN ?>
“Slumdog Millionaire” és la gran guanyadora dels Òscars de Bollywood. Amb B de producció amb la marca del cinema indi, de Bollywood, amb B de producció britànica, i amb B de Danny Boyle, el director de la pell·ícula. “Slumdog millionaire” i “El curioso caso de Benjamin Button” han anat igualades durant la major part de la matinada. Però finalment ha estat la primera la que s’ha endut la majoria de guardons. Fins a vuit inclosos els principals: millor pel·lícula, millor director, millor guió original, i millor banda sonora i cançó original. La pel·lícula de Benjamin Button s’ha quedat amb 3 estatuetes de les 13 a las que optava.
“Slumdog Millionaire” és un èxit sense precedents. Una pel·lícula petita que no tenia distribució als Estats Units, que fa un retrat endolcit i realitzat de l’Índia. És la història d’un jove indi que és a punt de guanyar el concurs “¿Quién quiere ser millonario?”. A través de la vida del jove veiem com veu Danny Boyle l’Índia. Una pel·lícula que ha atret també per la seva música bollywoodiana i la seva història d’amor a tot tipus de públic. El boca orella ha funcionat fins ara, i els premis faran la resta.
La gran sorpresa de la nit ha estat que Sean Penn s’hagi endut l’Òscar a millor actor per “Mi nombre es Harvey Milk”, per davant de l’au fènix Mickey Rourke. La resta de premis han seguit el guió escrit. Kate Winslet també estava cantat que seria considerada la millor actriu pel seu paper a “The Reader (El lector)”.
També ha estat previsible el premi al millor actor de repartiment per Heath Ledger, que va morir fa 13 mesos, pel seu Joker d’“El caballero oscuro”. I el primer premi de la nit ha estat per l’espanyola Penélope Cruz, que ha guanyat l’Òscar a la millor actriu de repartiment, confirmant el que ja havien premiat als Goya, els Bafta i els premis de les associacions de crítics dels Estats Units.
Premis a banda, la gala ha començat una estona abans de les 2 de la matinada hora catalana amb un repàs de la roba i les joies dels personatges que trepitjaven la catifa vermella. Després, però, les coses s’han anat arreglant, un cop ha començat l’espectacle en sí. El mestre de cerimònies ha estat Hugh Jackman El protagonista d’“Australia” ha presentat, ha cantat, ha ballat i ha donat ritme a la festa del Teatre Kodak de Los Ángeles, que ha acabat una mica abans de les 6 de la matinada.
Punt i final a setmanes i setmanes de nominacions, premis, previsions i guardons. Amb la 81 edició dels Premis de l’Acadèmia s’acaba tot plegat i és hora de fer-ne balanç. Això sí, en això dels premis tothom té la seva veritat i els seus gustos. Jo, per exemple, hagués repartit els premis d’una altra manera.
David Canto
Santi Sagalés
24 de febrer 2009.23:42h
Molts enllaços són en anglès, i crec que sempre cal donar l’opció del català. Es pot facilitar algun enllaç en català com blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/123905 on hi ha diferents fitxes,... Llegir més o bé crec que hi ha icones per traductors automàtics com el de Google que poden posar-se al final (advertint de les imperfeccions).