TORNAR

La pandèmia provoca un fort creixement dels préstecs virtuals a la Biblioteca Central d’Igualada

El servei s’ha triplicat i ha passat de 2.904 préstecs fets el 2019 a 9536 préstecs el 2020

cultura
Diumenge, 31 gener 2021. 09:49. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat 2020 la Biblioteca Central d'Igualada va multiplicar per tres el nombre de préstecs de documents digitals, realitzats a través de la plataforma de préstec gratuïta eBiblio, passant de 2.904 préstecs fets el 2019 a 9536 préstecs el 2020.

"Aquesta és la dada positiva d'un any atípic que ha estat marcat per l'aturada que va provocar la pandèmia i per les noves maneres de treballar i de fer ús de la Biblioteca que ha comportat. Així, des de la reobertura de l'equipament l'aforament a l'espai s'ha reduït per garantir la seguretat i també s'ha restringit la programació d'activitats. Tot i les dificultats, la valoració global i final és positiva", han manifestat des de l'equipament.

Pel que fa a les dades de l'any passat, des de la Biblioteca destaquen "la intensificació dels serveis i eines telemàtiques, en especial durant el tancament físic de l'equipament. Així, es va continuar treballant a través de les xarxes socials i la pàgina web de la Biblioteca per atendre les demandes dels ciutadans: consultes informatives de tota mena, prescripció literària, etc." El 2020 es van deixar en préstec 62.000 documents físics i es van registrar 73.809 visites. Es van poder fer una vuitantena d'activitats, que van comptar amb un total de 2.000 assistents, i es van fer 22 visites escolars. Gairebé 11.000 persones van aprofitar el servei gratuït de wi-fi a la Biblioteca i 5.300 més van utilitzar els ordinadors d'Internet i+, des dels quals es pot navegar per internet, fer impressions o utilitzar el DNI electrònic. En tancar l'any 2020 hi havia 23.168 usuaris amb el carnet de la Biblioteca. Un carnet totalment gratuït que es fa al moment i que dona accés a tots els serveis presencials i virtuals de la Biblioteca.

"Continuar treballant per contribuir a la recuperació social i cultural del país, desenvolupant accions per assolir els objectius de: fomentar la lectura i la cultura entre tots els segments de la població; garantir l'accés a la informació i a la generació del coneixement i l'actitud crítica de la ciutadania d'avant l'allau d'informació; promoure l'aprenentatge permanent amb estratègies de creació i compartició de coneixements; i afavorir l'accés universal i la cohesió entre la diversitat de població que hi ha a la ciutat d'Igualada i a la zona" són els objectius de la direcció de l'equipament per aquest 2021 ple d'incerteses

 

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L'ANOIA


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.