//Plugins sense CDN ?>
Aquesta nova construcció aglutinarà els serveis bàsics del futur Parc Prehistòric, com són la recepció dels visitants, la botiga, un petit bar restaurant i els serveis.
El nou edifici, on s’entrarà per la Ronda del Capelló, incorpora elements arquitectònics típics de Capellades, com pot ser per exemple el travertí. El seu principal objectiu és optimitzar els diferents recursos per tal de donar resposta a les necessitats dels visitants del Parc.
Fa més de 10 anys que s'està treballant per posar a l'abast del públic, les troballes obtingudes d'anys d'excavació a l'Abric Romaní. De fet, ja s'ha construït un edifici i s'ha marcat un itinerari per poder visitar la cinglera del Capelló i el Jaciment Arqueològic de l'Abric Romaní.
A més del Parc Prehistròric, també està prevista la construcció del Museu dels Neandertals, un centre de recerca i investigació coordinat amb l'Institut Català de Paleontologia Humana i Evolució Social on, a més, s'exposaran les restes trobades a l'Abric i que ara no es mostren enlloc. A aquest museu, els pressupostos generals de l'Estat han atorgat una subvenció de 300.000 euros, d’un cost total aproximat d'entre dos i tres milions d'euros.
L'Abric Romaní de Capellades és el jaciment d'estudi dels neandertals més important d'Europa i ha permès canviar tòpics sobre aquests encara desconeguts homínids.
anoiadiari·cat i ACN