//Plugins sense CDN ?>
El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha iniciat els tràmits per declarar com a Bé cultural d'interès nacional (BCIN) dos elements patrimonials de Capellades: l'Abric Romaní i el conjunt arqueològic de la Cinglera del Capelló, en l'àmbit de Zona arqueològica; i el Museu Molí Paperer, en la categoria de Monument històric.
El departament de Cultura ha incoat un expedient amb què inicia els primers tràmits per a tirar endavant el procés que ha de culminar amb la declaració d'aquests dos elements com a Bé cultural d'interès nacional. Aquesta categoria de BCIN és una protecció legal dels béns més destacats del patrimoni cultural de Catalunya. La declaració de Bé cultural d'interès nacional està per damunt del Bé cultural d'interès local i l'Espai de protecció arqueològica.
Segons la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català, els béns més rellevants del patrimoni cultural català, tant mobles com immobles, han de ser declarats d'interès nacional pel Govern de la Generalitat de Catalunya.
Els béns immobles declarats béns culturals d'interès nacional es classifiquen en: Monument històric, Conjunt històric, Jardí històric, Lloc històric, Zona d'interès etnològic, Zona arqueològica i Zona paleontològica.
Els béns mobles poden ser declarats d'interès nacional singularment o com a col·lecció.