TORNAR

Els Pastorets de Calaf celebren el seu 90è aniversari

Els pastorets calafins són un dels millors considerats del territori català

cultura
Divendres, 25 desembre 2015. 03:00. Otger Gabarró.
D'un cop d'ull

Els pastorets de Calaf ja arriben a la seva 90a edició. Calaf i rodalies s’involucren de ple cada any per fer que aquesta sigui considerada una dels millors representacions del territori. Una localitat entregada a uns pastorets que des del 1976 es duen a terme al Casal de Calaf, en una gran sala que no és casualitat que porti el nom de Folch i Torres, i que es va fer a mida, expressament per representar-hi els Pastorets de Calaf.

Els Pastorets es duen a terme al Casal del CalafI és que una de les moltes singularitats de la representació és que al llarg dels 90 anys d’història sempre s’ha seguit i respectat el guió de Folch i Torres, i s’ha anat innovant en aspectes tècnics.

Per celebrar el 90è aniversari s’organitzaran molts actes paral·lels a les actuacions dels pastorets. Per escalfar motors, el 29 de novembre es va celebrar la 1a Jornada Pastorets, on es van realitzar 8 ponències i es van escenificar petites escenes de pastorets a càrrec de personatges ja retirats.

Durant els mesos de desembre i gener se celebraran les Jornades Gastronòmiques de Pastorets, on es mantindran col·laboracions amb alguns restaurants de la zona per tal que incorporin en les ofertes gastronòmiques plats amb noms i productes relacionats amb els Pastorets de Calaf.

Imatge d'arxiu dels Pastorets de CalafDins dels actes del 90è aniversari també hi destaca l’exposició urbana de documents gràfics sobre els Pastorets, que instal·larà una exposició temporal de material gràfic que farà un recorregut al llarg dels 90 anys d’història de la representació. Es podrà trobar en un espai urbà, concretament a la Plaça Nova del mateix municipi.

Però aquest any, abans de començar cap representació, els Pastorets de Calaf ja han aconseguit una fita històrica. Gràcies a l’ajuda econòmica de la Generalitat de Catalunya, els Pastorets de Calaf han aconseguit que es tornés a gravar, amb una revisió prèvia, la música de Mn. Valentí Miserachs, a càrrec de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona el cor Arsinnova. En paraules del seu director, Josep Garriga, “això ha sigut una mica com un somni. Vam començar a fer volar coloms i al final el projecte s’ha fet realitat”. És per això que l’acte de tancament del 90è aniversari serà un concert al mateix Casal de Calaf, on es podrà sentir en directe tant la cobla com el cor, àmpliament reconeguts.

Galeria0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.