//Plugins sense CDN ?>
Calaf, que representa el text d'en Folch i Torres des de la primera representació el 1925 i que l'ha fet seu fins a esdevenir uns dels Pastorets més destacats de Catalunya, no podia faltar a l'acte commemoratiu del primer centenari de la representació. Va ser a Palau-Solità, amb la presència del fill de Folch i Torres.
Aquest dissabte, els Pastorets de Calaf van ser juntament amb una vintena de grups més a l'acte central de celebració del Centenari Folch i Torres. Enguany es commemoren els 100 anys de l'estrena de l'obra a la sala Pompeia de Barcelona el Nadal del 1916 i la gran família de Pastorets participa en els actes que s'organitzen amb aquesta finalitat.
El plat fort de la jornada va consistir en una macro-representació conjunta de 20 grups diferents de Pastorets, aportant cadascun d'ells una escena diferent amb els seus Pastors, Àngels Dimonis, Lluquet, Rovelló, etc. en un escenari habilitat per a l'ocasió en unes instal.lacions esportives de Palau-Solità i Plegamans. Aquesta població del Vallès Occidental compta amb el Museu-Arxiu de la Fundació Folch i Torres doncs fou en aquesta vila on residí molts anys l'autor dels nostres Pastorets i on escriví bona part de la seva obra literària.
El programa d'actes de la Jornada va començar a 2/4 de 10 del matí amb els assajos a l'escenari de la Pista Coberta del Pavelló Municipal d'Esports i amb tallers de maquillatge, comunicació i manualitats que simultàniament estaven a disposició dels grups i públic en general. A les 12, als Jardins de la Casa Folch, es van lliurar distincions a persones que fa més de 50 anys que fan Pastorets, acte que va comptar amb la presència de Ramon Folch i Camarassa, fill de l'autor. El Calafí Jaume Forn i Prat amb més de 60 anys sobre l'escenari i encara actiu fent el paper de Simeó, va ser una de les persones que va rebre el reconeixement. A continuació un dinar de germanor va aplegar unes 400 persones a la mateixa pista on poca estona després començaria la macro-representació.
A Pastorets de Calaf li va tocar escenificar el quadre del Temple i és per això que es van desplaçar els "lleons" i el Canelobre de 7 braços -"Menorà"-, tan característics de l'escena al Casal. Jaume Forn en el paper de Simeó va presidr l'escena amb els personatges calafins de Maria, Sant Josep i Pastors, amb algun representant manllevat d'altres grups. L'acte va finalitzar ben entrada la tarda i el formigueig de grups amb els seus vestuaris, atrezzos, banyes i forques es dirigiren altre cop als seus llocs d'origen per encetar la nova temporada que s'acosta.